Periodisere treningen med SpurtMarathon

P

Periodisere treningen med SpurtMarathon. Lær hvordan du kan periodisere treningsprogrammet ditt med utgangspunkt i beregninger i SpurtMarathon.

Periodisere treningen

Periodisering av løpetrening vil si at du deler inn treningsprogrammet inn i bolker eller faser. Disse fasene vil typisk ha en varighet på et bestemt antall uker. Innenfor hver fase legger du opp en type trening. For løping kan det være at du innenfor en bestemt treningsperiode skal trene opp fart, mens for en annen periode kan det være at hovedfokuset skal ligge på utholdenhetstrening.

Periodisere trening for halvmaraton

Du kan periodisere treningen for maraton ved å trene for henholdsvis 5 km, 10 km og halvmaraton. Da får kroppen en gradvis tilvenning til økt treningsmengde, og du får trent opp aerobe kapasitet, og kan bli en raskere, sterkere og mer utholdende løper. Du starter med en periode der du trener først for 5 km, deretter 10 km og halvmaraton. Å la kroppen få en gradvis tilvenning til større treningsmengder og treningsbelastning på denne måten, kan bidra til en jevnere og bedre formutvikling, i tillegg til at du reduserer risikoen for skader.

Sett deg mål for hvilken tid du skal løpe distansene

Sett deg realistiske mål for hva du ønsker å løpe 5 km, 10 km og halvmaraton på med SpurtMarathon. Med utgangspunkt i disse tidene beregner du en sluttid på maraton. Legg opp et treningsprogram med utgangspunkt i disse tidene, og legg inn trening med lav, moderat og hard intensitet.

SpurtMarathon

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Dersom du ser at du har satt deg for tøffe mål for distansene du trener for, kan du justere disse underveis i treningsprogrammet, slik at du kan trene med riktig intensitet gjennom hele perioden.

Relaterte artikler:

Sett deg mål med SpurConverter

SpurtMarathon

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt Av Spurt

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg