Disse enkle veganske frokostmuffinsene uten egg, med müsli og pekannøtter, er perfekte å lage på forhånd og fryse ned i partier for en rask morgenmatbit. Lær mer om hvordan lage sunne muffins uten egg.
Næringsinnhold
- kcal: 224
- fett: 9 gram
- mettet fett: 1 gram
- karbohydrater: 30 gram
- sukker: 15 gram
- fiber: 2 gram
- protein: 4 gram
- salt: 0,1 gram
Ingredienser
- 150 gram müsliblanding
- 50 gram lys brunt bløtt sukker
- 160 gram vanlig mel
- 1 ts bakepulver
- 250 ml søtet soyamelk
- 1 eple, skrelt og revet
- 2 ss druekjerneolje
- 3 ss nøttesmør (vi brukte mandel)
- 4 ss demerara sukker
- 50 gram pekannøtter, grovt avkjølt
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200C/180C vifte. Legg ut muffinsformer på et brett. Bland 100 g müsli med lys brunt sukker, mel og bakepulver i en bolle. Bland melk, eple, olje og 2 ss nøttesmør i en kanne, og rør deretter inn i den tørre blandingen. Del likt mellom sakene. Bland resten av müslien med demerarasukkeret, resterende nøttesmør og pekannøtter, og hell over muffinsene.
Trinn 2
Stek i 25-30 minutter eller til muffinsene er hevet og gylne. Holder seg i to til tre dager i en lufttett beholder eller fryser i en måned. Oppdateres i ovnen før servering.
Relaterte artikler: