Sunne muffins uten egg

Disse enkle veganske frokostmuffinsene uten egg, med müsli og pekannøtter, er perfekte å lage på forhånd og fryse ned i partier for en rask morgenmatbit. Lær mer om hvordan lage sunne muffins uten egg.

Næringsinnhold

  • kcal: 224
  • fett: 9 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 30 gram
  • sukker: 15 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 4 gram
  • salt: 0,1 gram

Ingredienser

  • 150 gram müsliblanding
  • 50 gram lys brunt bløtt sukker
  • 160 gram vanlig mel
  • 1 ts bakepulver
  • 250 ml søtet soyamelk
  • 1 eple, skrelt og revet
  • 2 ss druekjerneolje
  • 3 ss nøttesmør (vi brukte mandel)
  • 4 ss demerara sukker
  • 50 gram pekannøtter, grovt avkjølt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200C/180C vifte. Legg ut muffinsformer på et brett. Bland 100 g müsli med lys brunt sukker, mel og bakepulver i en bolle. Bland melk, eple, olje og 2 ss nøttesmør i en kanne, og rør deretter inn i den tørre blandingen. Del likt mellom sakene. Bland resten av müslien med demerarasukkeret, resterende nøttesmør og pekannøtter, og hell over muffinsene.

Trinn 2

Stek i 25-30 minutter eller til muffinsene er hevet og gylne. Holder seg i to til tre dager i en lufttett beholder eller fryser i en måned. Oppdateres i ovnen før servering.

Relaterte artikler:

Sunne matmuffins til barn

Smakfulle og sunne fullkornsmuffins

Referanser

Om forfatteren