Smakfulle og sunne fullkornsmuffins

0
348
Smakfulle og sunne fullkornsmuffins
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Muffins trenger ikke være usunne, i hvert fall ikke når du lager fullkornsmuffins. Lær mer om hvordan du kan lage fullkornsmuffins på en drøy halvtime!

Tidsbruk: 35 minutter

Antall fullkornsmuffins: 12

Det er nesten umulig å motstå en nybakt muffins. Og heldigvis trenger ikke løpere det heller. Så lenge de er laget med fullkorn, kan muffins gi en rask og god kilde til komplekse karbohydrater, perfekt for en snack som mellommåltid. Etter at muffinsene er avkjølt, skjærer du dee i to og har på litt fruktsyltetøy for mer karbohydrater eller mandelsmør for en dose sunt fett.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Ingredienser

1 kopp fullkornsmel
½ kopp havremel
¼ kopp havrekli
¼ kopp malt linfrø
1 ts salt
1⁄3 kopp pakket brunt sukker
2 ts bakepulver
½ ts natron
2 egg
1 kopp melk med lite fett, soyamelk eller kefir
1⁄3 kopp usøtet eplemos
½ kopp hakkede nøtter, for eksempel valnøtter, mandler eller pekannøtter ½ kopp tørket eller frisk frukt, for eksempel rosiner, kirsebær, tyttebær, blåbær eller epler

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220°. Fyll en langpanne med muffinsformer. Blande hvetemel, havremel, havrekli, linfrø, salt, brunt sukker, bakepulver og natron i en stor bolle. Bland godt. Pisk eggene lett i en annen bolle. Tilsett melk, soyamelk eller kefir og eplemos. Rør til. Tilsett de tørre ingrediensene. Rør lett sammen. Rør nøtter og frukt forsiktig inn. Hell røren i muffinsformene. Fyll hver muffinsform tre fjerdedeler full. Stek i 18 til 22 minutter, eller til muffinsene er gyldenbrune.

Næringsinnhold

163 kalorier, 25 g karbohydrater, 3 g fiber, 5 g protein, 6 g totalt fett, 1 g mettet fett, 337 mg natrium.

Relaterte artikler:

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!