Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hva skjer med kroppen når man slutter å drikke alkohol

Alkohol kan ha en rekke negative påvirkninger på kroppen. Lær mer om hva som skjer med kroppen når man slutter å drikke alkohol.

Du reduserer risikoen for ulykker

Alkohol spiller en rolle i minst halvparten av alle alvorlige traumeskader og dødsfall som følge av brannskader, drukning og drap. Det er også involvert i fire av ti dødsfall og trafikkulykker, samt selvmord. Du trenger ikke å gå helt tørr for å være tryggere. Selv å kutte ned på drikkingen med en tredjedel kan redusere antall skader og sykedager.

Hjertet ditt blir sunnere

Du tenker kanskje at et glass rødvin eller andre alkoholholdige drikker kan være bra for hjertet ditt. Men det er kanskje ikke sant. Hvis du drikker mindre, kan det redusere blodtrykket, redusere nivået av fett kalt triglyserider og sjansene for hjertesvikt.

Leveren din kan leges

Leverens jobb er å filtrere giftstoffer. Og alkohol er giftig for cellene dine. Mye drikking – minst 15 drinker for menn og åtte eller flere for kvinner i uken – kan føre til fettlever, skrumplever og andre problemer. Den gode nyheten; Leveren din kan reparere seg selv og til og med gjenopprettes til normal tilstand. Så det er alltid verdt å drikke mindre eller slutte å drikke helt.

Du går ned i vekt

Et glass vanlig øl har omtrent 150 kalorier, og en servering vin har omtrent 120. På toppen av de mest tomme kaloriene, øker alkohol appetitten. Det gjør deg også mer impulsiv, og mindre i stand til å motstå usunn mat og andre fristelser på menyen. Så når du holder deg unna alkohol, kan det hende at tallet på vekta begynner å bevege seg nedover.

Lavere kreftrisiko (kanskje)

Det er tydelig at alkohol, og spesielt mye drikking, kan øke sjansene dine for flere typer kreft, inkludert i spiserøret (matrøret), munnen, halsen og brystet. Det som er mindre klart, er om du reduserer risikoen for kreft om du slutter å drikke, og i så fall hvor lang tid det kan ta. Noen studier antyder potensielle fordeler, men forskere vet ikke fullt ut.

Du vil sove bedre

Alkohol kan gjør deg døsig med det første. Men når du først har falt i søvn, kan det vekke deg gjentatte ganger om natten. I tillegg forstyrrer det viktige REM-søvnstadiet og kan forstyrre pusten din. Du kan også trenge å stå opp oftere for å tisse. Prøv å kutte ut alkohol, spesielt på sen ettermiddag og kveld.

Du blir mindre syk

Å drikke for mye kan svekke kroppens bakteriebekjempelse i opptil 24 timer. Over tid svekker store mengder alkohol immunforsvaret ditt og kroppens evne til å reparere seg selv.

Du får lavere blodtrykk

Hvis du drikker mye og blodtrykket ditt er for høyt, kan det hende du kan normalisere nivåene ved å kutte ut alkohol. Normalt blodtrykk er under 120/80. Du har høyt blodtrykk hvis det er over 130/80.

Du blir klarere i hodet

Alkoholavhengighet kan gjøre det vanskeligere å tenke eller huske ting. Over tid kan tung drikking overskue din oppfatning av avstander og volumer, eller redusere og svekke dine motoriske ferdigheter. Det kan til og med gjøre det vanskeligere for deg å lese andres følelser. Men hvis du slutter, ser det ut som om hjernen din kan gjenvinne noen av disse evnene.

Abstinens

Hvis du er en stordrikker, kan kroppen din gjøre opprør i begynnelsen hvis du kutter ut all alkohol. Du kan få kaldsvette eller ha høy puls, kvalme, oppkast, skjelvede hender og intens angst. Noen mennesker har til og med anfall eller ser ting som ikke er der (hallusinasjoner). Legen din eller rusbehandleren kan tilby veiledning og kan foreskrive medisiner som benzodiazepiner eller karbamazepin for å hjelpe deg med å komme deg gjennom abstinensene.

Relaterte artikler:

Hva gjør alkohol med kroppen

Hvor lang tid tar det før alkoholen er ute av kroppen

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE