Hva er kjernemuskulatur

Du vet at kjerneøvelser er bra for deg, men inkluderer du kjerneøvelser i din treningsrutine? Lær mer om kjernemuskulaturen.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Kjernemuskulaturen er plassert dypt inne i mageregionen, og strekker seg fra bunnen av hodet til bekkenet. De inkluderer:

  • Traverse abdominis (lokalisert på hver side av midtseksjonen)
  • Interne og ytre obliques (som strekker seg diagonalt fra ribbeina til bekkenet)
  • Rectus abdominis (kjent som six-pack)
  • Multifidus og erector spinae (lokalisert langs ryggraden fra hode til bekken)

Du vet at kjerneøvelser er bra for deg, men inkluderer du kjerneøvelser i din treningsrutine?

Kjerneøvelser er en viktig del av et godt balansert treningsprogram. Bortsett fra sporadiske situps og pushups, blir imidlertid kjerneøvelser ofte oversett. Likevel lønner det seg å få kjernemuskulaturen, musklene rundt midtseksjonen av kroppen din og bekkenet, i bedre form. Les videre for å finne ut hvorfor.

Kjerneøvelser forbedrer balansen og stabiliteten

Kjerneøvelser trener musklene i bekkenet, korsryggen, hoftene og magen til å fungere i harmoni. Dette fører til bedre balanse og stabilitet, enten du trener aktivt eller i daglige aktiviteter. De fleste idretter og andre fysiske aktiviteter er faktisk avhengige av stabile kjernemuskler.

Enhver øvelse som involverer bruk av magemuskler og ryggmuskulatur i koordinasjon teller som en kjerneøvelse. Hvis du for eksempel bruker frie vekter på en måte som innebærer å opprettholde stabil kjerne, kan du trene og styrke flere av musklene dine, inkludert kjernemuskulaturen. Du kan også prøve flere spesifikke kjerneøvelser for å stabilisere og styrke kjernen din. Noen eksempler på kjerneøvelser inkluderer planker, situps og fitnessballøvelser.

En bro er et annet eksempel på en klassisk kjerneøvelse. Ligg på ryggen med knærne bøyd. Hold ryggen i en nøytral stilling, ikke buet og ikke presset i gulvet. Unngå å vippe hoftene. Stram magemusklene. Hev hoftene fra gulvet til hoftene er på linje med knærne og skuldrene. Hold stillingen så lenge du kan uten å bryte.

Kjerneøvelser kan hjelpe med å tone magen din

Vil du ha mer definerte magemuskler? Kjerneøvelser er viktig. Selv om det krever aerob aktivitet for å forbrenne magefett, kan kjerneøvelser styrke og tone de underliggende musklene.

Sterk kjerne gjør det lettere å utføre fysisk aktivitet

Sterke kjernemuskler gjør det lettere å gjøre mange aktiviteter, for eksempel å svinge en golfklubbe, få et glass fra øverste hylle og bøye deg ned for å knyte skoene dine. Sterk kjernemuskulatur er også viktig for idrettsutøvere, for eksempel løpere, da svak kjernemuskulatur kan føre til mer tretthet, mindre utholdenhet og skader. Svake kjernemuskler kan også gjøre deg mer utsatt for dårlig holdning, korsryggsmerter og muskelskader. Styrking av kjernemuskulaturen kan også bidra til å forbedre ryggsmerter.

Kjerneøvelser kan hjelpe deg med å nå dine treningsmål

Aerob trening og muskelkondisjon er de viktigste elementene i de fleste treningsprogrammer. Men for å ha et godt balansert treningsprogram, kan du vurdere å inkludere kjerneøvelser også. Enten du er en nybegynner som tar de første skritt mot bedre form, eller en engasjert fitnessfanatiker som håper å optimalisere resultatene dine, er et balansert treningsprogram den beste måten å nå dine treningsmål.

Relaterte artikler:

Kjernemuskulatur trening

Hvorfor trene kjernemuskulatur

Om forfatteren