Vegansk gryte med kokosmelk

En mild og aromatisk vegansk gryterett med aromatiske krydder, full av friske, fargerike grønnsaker, og tilberedt i kremet kokosmelk.

Tidsbruk: 40 minutter
Serveringer: 4

Ingredienser

  • Olje – 2 ss
  • Kanel – 1 ts
  • Grønn kardemomme – 1 ts
  • Nellik – 1 ts
  • Karriblad – noen få
  • Løk – 1 liten, finhakket
  • Ingefær – 2 ts, hakket
  • Hvitløk – 2 små fedd, hakket
  • Svart pepper – ½ ts, kvernet
  • Poteter – 1 stor, i terninger
  • Gulrot – 1, i terninger
  • Grønne bønner – 3-4, kuttet i biter
  • Grønne erter – ½ kopp
  • Tynn kokosmelk – 1 ½ kopp
  • Salt – etter smak
  • Tykk kokosmelk – ½ kopp

Slik gjør du

Varm olje i en stor langpanne. Tilsett krydderet og karribladene, og la dem frese litt i pannen. Du kan knuse hele krydderne for mer smak. Tilsett løk, ingefær og hvitløk. Sautere godt til løken blir myk og gjennomskinnelig. Ikke brun det. Tilsett kvernet, svart pepper og bland godt. Tilsett grønnsakene, kokosmelken og salt etter smak. Dekk til og kok til grønnsakene er myke, i rundt 10 minutter. Tilsett den tykke kokosmelken. La det småkoke i et par minutter eller til det er gjennomvarmet, men ikke koke letter å ha tilsatt tykk kokosmelk. Serveres varmt med brød eller indisk frokostbrød

Happyandharried.com

Relaterte artikler:

Hva en veganer kan spise

Chili con carne lavkarbo

Om forfatteren

Legg inn kommentar