Lag en smakfull og sterk chili con carne, med lavt innhold av karbohydrater. Lær hvordan du skal lage lavkarbo chili con carne!
Tidsbruk: 50 minutter
Serveringer: 8
Denne oppskriften gir omtrent 1,3 kg chili con carne lavkarbo. Størrelsen på hver servering tilsvarer omtrent 150 gram chili con carne.
Ingredienser
- 3 ss olivenolje
- 1 liten løk i terninger
- 3 fedd hvitløk, presset
- 2 små Red Chili-er, finhakket
- 1 ts Chilipulver
- 1 teskje salt
- 1 kg biff
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss paprika
- 1 ss spisskummen
- 1 ss koriander, malt
- 0,5 kilo hakkede tomater
- ½ ts pepper
Slik gjør du
Passer en stor kasserolle over høy varme. Tilsett olje, løk, hvitløk og hakkede chili og koki 3-5 minutter til løken er gjennomskinnelig. Tilsett chilipulver og salt og rør godt. Tilsett kuttet biff og surre i 10 minutter til oksekjøttet er godt brunet. Tilsett tomatpuré, paprika, spisskummen og koriander og rør godt sammen. Stekes i 5 minutter før du tilsetter hakkede tomater og pepper. Bland godt. Senk varmen til gryten småkoker, og la det koke i 20-30 minutter. Smak på chilien din og tilsett ekstra salt og pepper om ønskelig. Serveres umiddelbart, eller avkjøles og oppbevares i kjøleskapet i 1 uke, eller i fryseren i opptil 3 måneder.
Alternativt, hvis du liker din chili con carne mildere, kan du la være å ha i chili.
Næringsinnhold
1 servering: 150g | Kalorier: 364 kcal | Karbohydrater: 5 g | Protein: 21 g | Fett: 28 g | Mettet fett: 9 g | Kolesterol: 81 mg | Natrium: 488 mg | Kalium: 556 mg | Fiber: 2 g | Sukker: 3 g | Vitamin A: 764IU | C-vitamin: 25 mg | Kalsium: 57 mg | Jern: 4 mg
myketokitchen.com
Relaterte artikler: