Beregne kalorier i frokost, lunsj og middag

Finn ut antall kalorier i måltider du spiser i løpet av en dag, og hvor mye makronæringsstoffer kostholdet ditt skal inneholde. Bruk en kalorikalkulator som enkelt lar deg beregne dette.

Hvordan regne ut kalorier i mat

Det kan være både tidkrevende og ha lite for seg å telle hvor mange kalorier du får i deg gjennom mat. Da er det bedre å bruke en BMR kalkulator som gir deg en oversikt over hvor mange kalorier du trenger for å opprettholde livsviktige funksjoner, (BMR) og hvor mange kalorier du trenger basert på aktivitetsnivå (CPM). De tallene du får vil aldri være helt nøyaktig, men du får et utgangspunkt med tanke på hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag.

Legg inn kjønn, høyde, vekt og aktivitetsnivå i BMR kalkulatoren under.

Kalkulatoren gir deg i tillegg en oversikt over hvor mye du trenger av karbohydrater, proteiner og fett i kostholdet ditt. For å regne ut den prosentvise andelen du trenger av makronæringsstoffene, legger du sammen det du trenger totalt av karbohydrater, proteiner og fett, og regner ut den prosentvise andelen av hvert av næringsstoffene. Hvis du skal ha 325 gram karbohydrater, 79 gram proteiner og 89 gram fett, totalt 493 gram. For å regne ut hvor mye karbohydrater tilsvarer i prosent, blir det 325/493*100 = 66%. Tilsvarende kan du regne ut hvor mye proteiner og fett tilsvarer i prosent.

Kalorikalkulator for å beregne kalorier per måltid

Bruk en kalorikalkulator for å regne ut hvor mange kalorier per måltid og snacks du inntar i løpet av en dag. Legg inn totalt antall kalorier du regnet ut i BMR kalkulatoren, og den prosentvise andelen av karbohydrater, proteiner og fett.

Relaterte artikler:

SpurtGoal vektkalkulator

Beregne kalorier med kalorikalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar