Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Sykelig overvekt og fedme

Sykelig overvekt er en alvorlig helsetilstand som skyldes en unormalt høy kroppsmasseindeks. Lær mer om sykelig overvekt og fedme.

Overvekt og fedme er et stadig voksende helseproblem. Når antallet overvektige nordmenn øker, øker også antallet som er alvorlig overvektig eller sykelig overvektig. Sykelig overvekt er en alvorlig helsetilstand som skyldes en unormalt høy kroppsmasseindeks.

Sykelig overvekt

En person med sykelig overvekt kan ha problemer med å utføre daglige funksjoner, for eksempel gå og puste, og har økt risiko for mange alvorlige helseproblemer. I teorien kan hvem som helst bli sykelig overvektige. For at noen skal gå opp i vekt og bli sykelig overvektige, må de innta flere kalorier enn kroppen deres kan forbrenne og bruke. Kroppen lagrer unødvendige kalorier som fett. Etter hvert som flere og flere kalorier forbrukes, blir fettlagrene større, noe som fører til overvekt eller i verste fall sykelig overvekt.

Hva er sykelig overvekt?

De som er sykelig overvektige, har en økt risiko for å utvikle alvorlige helseproblemer. Morbid overvekt er når en person har ekstreme mengder overflødig kroppsfett og en kroppsmasseindeks eller BMI større enn 40. BMI er en skala som hjelper leger og andre medisinske fagfolk til å bestemme om en person er innenfor et sunt vektområde.

Legg inn din vekt og lengde i kalkulatoren under, og du vil få din BMI, samt en beskrivelse hva dine BMI-tall betyr.

Noen leger anser også at en person er sykelig overvektig hvis BMI ikke er over 35, men de er mer enn 50 kg overvektige.

Hvordan skiller sykelig overvekt seg fra overvekt og fedme?

En person kan være overvektig uten å bli betraktet som sykelig overvektig. En person som er overvektig har en BMI på 30 eller over. En overvektig person har større sjanse for å utvikle:

  • diabetes
  • hjerneslag
  • hjertesykdom
  • høyt blodtrykk
  • gikt
  • noen kreftformer

Sykelig overvekt oppstår når en person når et nivå av overvekt som øker sjansene for å utvikle en av disse tilstandene. Disse forholdene blir ofte referert til som komorbiditeter og er ansvarlige for å forårsake funksjonshemninger eller til og med død.

Relaterte artikler:

Søvnapne overvekt

Sykdommer som kan føre til overvekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE