Kjerringråd mot kløe i huden

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Kløe i huden kan være ubehagelig og frustrerende. Heldigvis finnes det mange kjerringråd og midler du kan bruke hjemme som gir lindring.

Kjerringråd mot kløe

Personer som ofte opplever kløende hud, kan få problemer med å sove, og kan bli deprimerte eller engstelige. De kan også klø seg i huden og forårsake små små sår som er utsatt for infeksjon. Vanlige årsaker til kløende hud inkluderer insektbitt, allergier, stress og hudtilstander, som eksem og psoriasis.

Denne artikkelen skisserer noen av de beste kjerringrådene mot kløe.

Bruke mentol

Menthololje kan lindre smerter og kløe. Mentol er en essensiell olje som finnes i planter fra myntefamilien. Det har en avkjølende effekt og kan bidra til å lindre smerter og kløe. En studie fra 2012 undersøkte om peppermynteolje, som inneholder mentol, effektivt kunne behandle kløende hud hos gravide. Deltakerne påførte oljene på områder med kløende hud to ganger om dagen i 2 uker. De som brukte peppermynteinfusert olje rapporterte om en betydelig reduksjon i kløe-alvorlighetsgraden sammenlignet med de som ikke gjorde det. Fortynne alltid essensielle oljer før du påfører dem på huden.

Avkjøle området som klør

En god måte å lindre kløende hud er å påføre en kald, våt klut eller ispose på det berørte området i 5–10 minutter. Kjøling hjelper til med å redusere betennelse som kan bidra til kløe. Et annet alternativ er å holde fuktighetsgivende kremer og kremer i kjøleskapet. Dette vil sikre at de får en direkte kjøleeffekt når en person påfører dem på huden.

Kolloid havregryn

Kolloidal havregryn kan lindre kløe og tørrhet. Kolloid havregryn er fint malt havremel som en person kan løse opp i vann. Løsningen danner en beskyttende barriere på overflaten av huden, som hjelper til med å holde på fuktighet. Kolloidalt havregryn kan bidra til å lindre tørrhet og kløe. Kolloidalt havregryn har også kjente antioksidanter og betennelsesdempende egenskaper, som begge bidrar til å redusere hudirritasjon. Kolloid havregryn er allment tilgjengelig i kremer. Alternativt kan en person tilsette det finmalte pulveret direkte i badevannet.

Eplecidereddik

Eplecider eddik inneholder eddiksyre, som folk har brukt i tusenvis av år som et naturlig desinfiserende sår- og antiseptisk middel. Eplecidereddik kan være spesielt nyttig i å lindre en kløende hodebunn. Fortynne eddik i vann i forholdet 1 til 1. Ha løsningen i hodebunnen og la den tørke før du skyller det forsiktig ut med lunkent vann. Eddik kan forårsake en brennende følelse på åpne sår. Personer med sprukket og blødende hud bør derfor unngå denne behandlingen.

Fuktighetskrem

Fuktighetsgivende krem kan hydrere det ytterste laget av huden og stoppe kløe. Fuktighetskrem kan bidra til å hydrere det ytterste laget av huden. De er ofte viktige for å håndtere hudtilstander som forårsaker kløe og tørrhet. En god fuktighetskrem vil inneholde fuktighetsgivende stoffer og bløtgjøringsstoffer. Det er best å bruke fuktighetskremer rett etter et bad eller en dusj, mens huden fremdeles er litt fuktig.

Natron

Bakepulver har soppdrepende egenskaper, og forskning antyder at det er en effektiv behandling for en rekke hudtilstander, hvorav mange kan forårsake kløe. Det er anbefalt å legge en fjerdedels kopp natron til et varmt bad. Et alternativ er å blande natron med litt vann for å danne en pasta, som en person kan bruke direkte på kløende områder.

Unngå irriterende stoffer

Folk bør unngå midler som kan irritere huden, da de kan gjøre kløe verre. Mulige irritanter inkluderer:

Varmt vann

Å bade og dusje i varmt vann fjerner fuktighet fra huden, noe som gjør den mer utsatt for tørrhet, rødhet og kløe. Å redusere vanntemperaturen selv med noen få grader kan hjelpe.

Endring i temperatur og luftfuktighet

Ekstreme endringer i temperatur og fuktighet kan tørke ut huden og forårsake flassing og kløe. En luftfukter kan bidra til å opprettholde fuktighet innendørs i de tørre sommermånedene. Det kan også bidra til å motvirke tørkeeffekten av varme inne om vinteren.

Parfymerte hudpleieprodukter

Noen hudpleieprodukter inneholder tilsetningsstoffer, for eksempel parfymer og kunstige farger, som kan forårsake eller forverre hudirritasjon. Personer med kløende eller sensitiv hud bør bruke parfymefrie og fargestofffrie hudpleieprodukter.

Ull og syntetiske fibre

Klær laget av ull eller syntetiske fibre kan føles ru mot huden og forårsake kløe og irritasjon. Noen mennesker er mer følsomme enn andre. Personer med kløende hud kan velge å bruke løstsittende bomullsklær når det er mulig. Bomull lar huden puste og forhindrer overoppheting.

Stress

Studier viser at stress kan utløse kløe. Personer som opplever økt kløe i tider med stress, kan ha nytte av å prøve spesifikke stressreduserende teknikker, for eksempel yoga og mindfulness meditasjon.

Når du skal oppsøke lege

Folk kan behandle mange tilfeller av kløe hjemme med kjerringråd som beskrevet i denne artikkelen. Imidlertid bør en person oppsøke lege hvis de opplever følgende symptomer:

  • kløe som vedvarer i mer enn 2 uker, eller blusser opp med jevne mellomrom
  • kløe ledsaget av et uvanlig utslett, ujevnheter eller hevelser
  • tegn på en infeksjon, for eksempel betennelse eller gråtende sår
  • kløe som påvirker hele kroppen

Ovennevnte symptomer kan indikere et underliggende helseproblem som krever legehjelp. En lege kan også være i stand til å anbefale aktuelle kremer og medisiner for å lindre kløe fra en person.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot tung pust

Kjerringråd mot kramper i bena

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar