Kjerringråd mot kramper i bena

Du kan vanligvis behandle kramper i beina med egne tiltak. Lær mer om kjerringråd mot kramper i bena.

Legen din kan vise deg tøyeøvelser som kan hjelpe deg med å redusere sjansene dine for å få muskelkramper. Å sørge for at du holder deg godt hydrert kan også hjelpe. For tilbakevendende kramper som forstyrrer søvnen din, kan legen din ordinere medisiner for å slappe av i musklene.

Kjerringråd mot kramper i bena

Hvis du har krampe, kan disse handlingene gi lettelse:

  • Tøying og massasje. Strekk muskelen du får krampe i og massere forsiktig for å hjelpe den med å slappe av. For kramper i beina, legg vekten på beinet og bøy kneet litt. Hvis du ikke klarer å stå, kan du sitte på gulvet eller i en stol med beinet ditt forlenget.
  • Forsøk å dra toppen av foten på den berørte siden mot hodet mens beinet blir liggende i en rett posisjon. Dette vil også bidra til å lette krampen på baksiden av låret (hamstring). For en krampe foran på låret (quadriceps), bruk en stol for å holde deg stabil og prøv å dra foten på den berørte siden opp mot rumpa.
  • Påføre varme eller kulde. Bruk et varmt håndkle eller varmepute på anspente eller stramme muskler. Å ta et varmt bad eller lede strømmen til en varm dusj mot den berørte muskelen kan også hjelpe. Alternativt kan massering av muskelen med is lindre smerter.

Alternativ medisin

Noen foreslår at du tar vitamin B kosttilskudd for å hjelpe til med å håndtere kramper i beina. Mer forskning er imidlertid nødvendig for å bekrefte denne fordelen.

Relatert: Kjerringråd mot akutt forstoppelse

Relatert: Kramper i tærne

Relatert: Hvorfor får man kramper

Relatert: Kramper i leggene når du er gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar