20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Baby sovner under amming

Lurer du på hvorfor babyen sovner under amming? Lær mer om hva du kan gjøre for å holde babyen våken under amming.

Baby sovner under amming

Det er ganske naturlig at babyer sovner mens de ammes de første månedene, spesielt etter et bad. Det meste av tiden roer en aktiv og leken baby seg med ammingen og sovner. Alt dette er medfødt, og det er ingenting å bekymre seg for. Babyer har ingen faste mønstre eller rutiner de første månedene, eller noen ganger til og med de to første årene av livet.

De første månedene kan en baby sove 14 til 18 timer om dagen, og noen ganger enda mer. Derfor sovner en baby mens han eller hun ammer, bare fordi det er tid for å sove. Babyen din kan være sliten, og amming vil ikke bare mate babyen din, men også roe han eller hun ned.

Hvorfor noen nyfødte er mer søvnige enn andre

Har du lurt på hvorfor noen nyfødte sover lenger enn andre? Her er grunnen til:

Noen babyer blir lett trette og sovner etter en kort ammeperiode.
Noen babyer får ikke nok melk til å fylle seg selv, selv etter 20 minutters suging, og følgelig gi opp i frustrasjon og sovne.

Det kan være frustrerende for en mor å innse at babyen har sovnet uten å bli matet ordentlig. Hun kan senere innse at babyen hennes ikke går opp i vekt på grunn av samme grunn. Se opp for følgende tegn for å sikre at babyen din er mett etter ammingen.

 • Babyen din er helt våken i begynnelsen av ammingen.
 • Du kan høre ham svelge noe under ammingen.
 • Brystet ditt føles lett og mindre fullt etter amming
 • Hånden til babyen din er åpne og avslappede, og armene henger ned.

Ovennevnte tegn indikerer at babyen din er mett, og det er ingenting å bekymre seg for.

Husk at hvis babyen sovner mens du ammer med en knyttneve og anspent ansikt, kan det bety at babyen din fortsatt er sulten og frustrert etter kontinuerlig suging. Hvis babyen din ikke får full amming, vil han eller hun våkne hver halvtime for mer mat. I dette tilfellet kan det være lurt at babyen din skal holde seg våken under ammingen. Hvis du planlegger å avvenne babyen din fra soving under amming, kan det hende at følgende tips for å holde en baby våken under ammingen fungerer.

Tegn på at babyen din er sulten

Det er noen tegn på at babyen din er sulten, og du vil legge merke til at han sovner mens du ammer. Hvis du er usikker på hvorfor dette skjer, må du vær oppmerksom på følgende.

Type gråt

Et lavt rop som reiser seg og faller i lave utbrudd, indikerer at babyen din er sulten. Imidlertid vil du sannsynligvis merke andre tegn først.

Suger på knyttneven sin

Hvis du ser babyen din suge knyttneven, betyr det at han er sulten. Dette er et av de første tegnene på en sulten baby.

Rastløshet og forstyrret søvn

Når babyen er sulten, vil babyen sove i kortere perioder, og våkne og føle seg rastløs og bevege seg rundt i barnesengen. Dette er vanligvis ledsaget av gråt.

Åpner munnen mens han eller hun ammer

Når du drikker melk, kan babyen din åpne munnen og fortsette å suge selv etter at brystet eller flasken er tom. Dette indikerer at han er sulten.

Tips for å holde en baby våken under amming

For det første, prøv å skape rutiner for når babyen skal sove. Start dagen med et 30 eller 90 minutters vindu, og mate babyen på starten av dagen, så snart babyen er våken. Gi neste amming etter at babyen har sovet. På denne måten vil babyen være våken mens hun ammer, fordi han eller hun nettopp er ferdig med å sive. Imidlertid, hvis babyens sovesyklus er 120 minutter eller lenger, kan det være lurt å gi den andre ammingen 20 minutter før den sover, slik at babyen din ikke våkner for tidlig på grunn av sult.

Hvis babyen fremdeles sovner og ikke får i seg nok mat, selv etter at du har prøvd ut en forutsigbar plan for amming og soving, kan du prøve følgende triks.

 • Bruk mindre søvnfremkallende ammestillinger.
 • Kile babyen din fra tid til annen under armene, føttene eller nakken for å holde babyen våken.
 • Hold føttene til babyen din avdekket under ammingen.
 • Bytt bleie før amming slik at det føles friskt.
 • Ha et svakt lys på rommet.
 • Spill litt lett musikk i bakgrunnen for å holde babyen engasjert.
 • Hold forsiktig en finger nedover ryggraden til babyen under amming.
 • Mat babyen så snart han eller hun er våken

Relaterte artikler:

Liggende amming

Paracet og amming

Om forfatteren

Legg inn kommentar

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%