Liggende amming

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Du er kanskje ikke klar over det, men du trenger ikke å sitte opp for å amme. Lær mer om hvorfor og hvordan du kan amme liggende.

Liggende amming

Liggende amming er en av ammeposisjonene som lar deg amme babyen din mens du ligger. Når du ammer liggende, ligger du på siden og legger babyen ned langs deg på siden. Du og barnet ditt vil vende mot hverandre mage mot mage, med babyens hode på brystnivået.

Når er liggende amming et godt valg?

Liggende amming er et utmerket valg når du vil mate babyen din. Det er også en god idé å lære seg denne stillingen, siden det å bli komfortabel med flere ammestillinger, lar deg variere hvordan du ammer gjennom dagen. Det er tidspunkter hvor liggende amming er veldig nyttig. Her er noen eksempler på når du kan vurdere liggende amming.

Du er på sykehuset

Når du er på sykehuset, er liggende amming den perfekte måten å amme komfortabelt på i sengen din. Be om hjelp til å lære det med en gang, slik at du kan legge deg og hvile mens du ammer. Og ikke glem å ha sideskinnene oppe på sengen din.

Du har hatt keisersnitt

Liggende amming er ideelt for mødre som nettopp har hatt en keisersnitt. Liggende amming kan bidra til å gjøre ammingen litt mer behagelig, siden det nyfødte barnet ikke legger press på magen og snittstedet.

Du vil ikke sitte opp om natten

Amming om natten er en lek når du plasserer den lille ved siden av deg i sengen din for å amme liggende. Selv om mange familier trygt kan sove sammen, er det imidlertid viktig å merke seg at deling av sengen kan være farlig på grunn av risiko for krybbedød. Det er derfor anbefalt at du legger babyen tilbake i barnesengen etter amming om natten. En en barneseng ved siden av sengen din er et godt alternativ hvis du vil ha barnet ditt innenfor rekkevidde.

Du har store bryster

Det kan være vanskelig å prøve å amme et nyfødt barn med veldig store bryster. Men det kan være lettere å få babyen på plass i liggende stilling. Hvis du har store bryster, kan du prøve den liggende stillingen og be om hjelp til du blir mer komfortabel med å amme på egen hånd.

Du er ukomfortabel med å sitte

Hvis du har sittet opp en stund og er ukomfortabel, er det fint å kunne legge seg for å amme. Å sitte opp og amme i lengre perioder, kan føre til belastning på ryggen, nakken og armene. Hvis du føler deg anstrengt, kan du prøve å ligge.

Du er sliten eller syk

La oss innse det, det er utmattende å være en nybakt mor. Noen ganger vil du bare legge hodet ned, føttene opp og slappe av. Denne stillingen lar deg amme og hvile samtidig.

Babyen din er søvnig

En søvnig baby kan holde seg mer våken og amme lenger i liggende stilling.

Relaterte artikler:

Honning og amming

Kaffe og amming

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar