20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

VO2 max tabell

VO2 maks er kroppens maksimale evne til å ta opp og utnytte oksygen under fysisk aktivitet. Bruk en VO2 max tabell for å finne VO2 max for kvinner og menn i alle aldre.

Hva er VO2 maks?

VO2 maks kan være maksimalt oksygenopptak per minutt under tilnærmet maksimal fysisk anstrengelse. VO2 maks testing brukes som et mål på en persons aerobe kapasitet, som utholdenhet eller kondisjon. V02-maks måles i milliliter oksygen per kilo kroppsvekt per minutt. En gjennomsnittlig utrent mann vil normalt ha en VO2-maks verdi, eller kondisjonstall, på 44 ml/kg/min. Tilsvarende for kvinner er 35 ml/kg/min.

VO2 maks tabell for kvinner og menn

VO2 maks tabell

Tabellen angir VO2 max verdier for kvinner og menn i alderbestemte intervaller på 5 år. Verdiene i tabellen viser verdier som er definert som meget lav, lav, rimelig, moderat, god, meget god og utmerket. Merk at tabellen kun angir gjennomsnittlige VO2 maks verdier for kvinner og menn. For en mer nøyaktig måling av din VO2 max, kan du få utførte dette på steder som er godkjent for denne type målinger.

Beregne din VO2 maks

Bruk SpurtVO2 kalkulator for å beregne din VO2 maks. Legg inn alder, makspuls og hvilepuls i kalkulatoren for å beregne din makspuls.

Er du 30 år og har en makspuls på 190 og en hvilepuls på 50, vil din VO2 max være 51 ml/kg/min.

Relaterte artikler:

VO2 max kalkulator

Hvor fort faller formen når du ikke trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!