VO2 max tabell

0
1711
VO2 max tabell


HØSTSALG!

Opptil 

23%

rabatt!VO2 maks er kroppens maksimale evne til å ta opp og utnytte oksygen under fysisk aktivitet. Bruk en VO2 max tabell for å finne VO2 max for kvinner og menn i alle aldre.

Hva er VO2 maks?

VO2 maks kan være maksimalt oksygenopptak per minutt under tilnærmet maksimal fysisk anstrengelse. VO2 maks testing brukes som et mål på en persons aerobe kapasitet, som utholdenhet eller kondisjon. V02-maks måles i milliliter oksygen per kilo kroppsvekt per minutt. En gjennomsnittlig utrent mann vil normalt ha en VO2-maks verdi, eller kondisjonstall, på 44 ml/kg/min. Tilsvarende for kvinner er 35 ml/kg/min.

VO2 maks tabell for kvinner og menn

ÅrMeget lavLavRimeligModeratGodMeget godUtmerket
VO2 maks tabell

Tabellen angir VO2 max verdier for kvinner og menn i alderbestemte intervaller på 5 år. Verdiene i tabellen viser verdier som er definert som meget lav, lav, rimelig, moderat, god, meget god og utmerket. Merk at tabellen kun angir gjennomsnittlige VO2 maks verdier for kvinner og menn. For en mer nøyaktig måling av din VO2 max, kan du få utførte dette på steder som er godkjent for denne type målinger.

Beregne din VO2 maks

Bruk SpurtVO2 kalkulator for å beregne din VO2 maks. Legg inn alder, makspuls og hvilepuls i kalkulatoren for å beregne din makspuls.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-life

VIP20

VI HAR ALT DU

TRENGER TIL

HJEMMETRENINGEN!

20% MED

RABATTKODE:

VIP20


Er du 30 år og har en makspuls på 190 og en hvilepuls på 50, vil din VO2 max være 51 ml/kg/min.

HA FULL KONTROLL PÅ TRENINGEN MED GARMIN FENIX 6X PRO SOLAR TITANIUM

GARMIN fenix 6X Pro Solar Titanium - Klokke - Svart
Foto: Milrab.no

GPS-multisportsklokken fēnix® 6X Pro Solar er den første Garmin-enheten med solcellelading på den store 1,4″ skjermen. Den unike funksjonen for strømpåfylling forlenger batterilevetiden, slik at du kan bruke klokken lenger og dra nytte av klokkens fargekart, musikkstrømming og andre avanserte funksjoner. PacePro™-funksjonen, som er den første i sitt slag, gir deg høydejustert tempoveiledning under løpeturen. Du får også forhåndslastede TOPOkart og skikart over mer enn 2000 skianlegg over hele verden. Andre høydepunkter er forbedret pulsmåling, smartvarsler, pulsoksymetriregistrering, den kontaktløse betalingsløsningen Garmin Pay™ og mer. Den er utformet for å kunne brukes hele dagen, og er den ultimate klokken for en aktiv livsstil. Tilpassbare strømstyringsmoduser gjør at du kan se og kontrollere hvordan ulike innstillinger og sensorer påvirker batterilevetiden. Det finnes til og med en ny ekspedisjonsmodus, som gir en GPS-modus med svært lavt strømforbruk som varer i flere uker.

LES MER OM GARMIN FENIX 6X PRO HER >>

Relaterte artikler:

VO2 max kalkulator

Hvor fort faller formen når du ikke trener

Annonse fra X-LIFESX-erfit Indoor 200 er en stødig og solid spinningsykkel for deg som ønsker å komme i form!