SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


Pulssone kalkulator

Pulssone kalkulator. Ønsker du en rask og effektiv måte du kan regne ut dine pulssoner? Med SpurtBeat pulssonekalkulator kan du raskt og enkelt beregne dine pulssoner.

Trene med pulssoner

Å trene med pulssoner kan være smart for at du til enhver tid trener med riktig intensitet. Mange løpere, og spesielt nybegynnere, trener for mye med for hard intensitet. Konsekvensen av det kan bli at formutviklingen blir dårligere enn forventet, og i verste fall overtrening og skader. Dette er scenarioer ingen ønsker seg når du trener. Trener du med pulssoner kan gjennomføre riktig trening med rett intensitet.

Beregne pulssoner med utgangspunkt i makspuls

En enkel måte å finne makspuls på kan være å trekke alder fra 220, Ønsker du en mer nøyaktig måling kan du gjøre det ved et treningssenter eller andre steder som utfører denne type målinger. Med makspulsen kan du regne ut de forskjellige pulssonene.

Eksemplet under viser pulssoner for en person som har makspuls på 190

  • Maksimal intensitet: Sone 5: 171-190 (90-100 prosent av makspuls)
  • Hard intensitet: Sone 4: 152-171(80-90 prosent av makspuls)
  • Moderat intensitet: Sone 3: 133-152(70-80 prosent av makspuls)
  • Lav intensitet: Sone 2: 114-133 (60-70 prosent av makspuls)
  • Svært lav intensitet: Sone 1: 95-100 (50-60 prosent av makspuls)

I stedet for å bruke mye tid på å regne ut pulssonene manuelt kan du bruke SpurtBeat pulssone kalkulator. Alt du trenger å gjøre er å legge inn alder og beregne pulsen du bør holde innenfor de ulike sonene. I tillegg får du en enkel forklaring til hver av sonene.

SpurtBeat

Pulssonekalkulatoren gir deg et estimat

Pulssonekalkulatoren gir deg et estimat (220 – alder) og hva som er dine pulssoner kan avvike fra de du får gjennom å bruke pulssone kalkulatoren. Gjennomføre tester innenfor de forskjellige pulssonene for å finne ut med hvilken intensitet du kan løpe innenfor de forskjellige sonene.

Relaterte artikler:

Hvordan beregne pulssoner med SpurtBeat

Hvordan trene med SpurtBeat

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!