Zyrtec amming

0
301
Zyrtec amming
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Det er anbefalt å ta medisiner etter amming for å redusere eventuell risiko for barnet ditt. Lær mer om du kan ta zyrtec når du ammer.

Allergimedisiner og amming

Mens en rekke allergimedisiner anses som trygge for bruk under amming, går de fleste av disse over i morsmelken din, og noen kan forstyrre ved å redusere melkeforsyningen. For å sikre det tryggeste alternativet for deg og barnet ditt, må du alltid snakke med helsepersonellet før du bruker allergimedisiner. Det er anbefalt å ta medisiner umiddelbart etter amming for å redusere eventuell risiko for barnet ditt.

Trygge allergimedisiner

Det er to typer av antihistaminer tilgjengelig for behandling av allergisymptomer. Førstegenerasjons antihistaminer har vært på markedet lenger, men er assosiert med mer intense bivirkninger, inkludert døsighet, munntørrhet og tørre øyne. Disse antihistaminene, som difenhydramin (Benadryl), bromfeniramin (Dimetapp) og klorfeniramin (Chlor-Trimeton) kan være trygge for bruk under amming, men de kan ** redusere melkeforsyningen din og forårsake:

Kombinasjonsmedisiner

Selv om det finnes en rekke allergimedisiner som er trygge å bruke mens du ammer, kombineres mange med andre medisiner i en enkelt pille eller flytende form.. For eksempel er pseudoefedrin en vanlig dekongestant som ofte finnes i reseptfrie formler som inneholder andre medisiner. Snakk alltid med helsepersonell før du velger passende allergimedisiner, og les ingredienslisten på etiketten for å være sikker på at alle medikamenter i medisinen er trygge for bruk mens du ammer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Usikre allergimedisiner

Flere allergi- og bihule medisiner er potensielt farlige og bør unngås mens du ammer. For eksempel kan medikamentet clemastine (Meclastin) forårsake sedering og irritabilitet hos det ammende barnet, og så mye som 5,2 prosent av dosen føres gjennom morsmelk, sammenlignet med 0,7 prosent av hver dose fexofenadin og 0,29 prosent loratadin. Det anbefales også forsiktighet ved bruk av pseudoefedrin (Sudafed). Melkeproduksjonen reduseres og hele 4,7 prosent av hver dose går over i morsmelk.

Antihistamin alternativer

Når en allergimedisin må brukes på lengre sikt, anbefales det å velge en nasal steroid eller cromolyn inhalator, for eksempel Intal. Disse medisinene er designet for å fungere lokalt, ikke systemisk, noe som betyr at minimale mengder går over i morsmelk. Det er også anbefalt saltvannsskylingl som en naturlig måte å takle allergisymptomene på uten å påvirke barnet ditt.

Relaterte artikler:

Kaffe og amming

Liggende amming

Annonse fra MILRAB