WMA kalkulator

Test ut WMA (World Masters Atletics) kalkulator for å se hvor gode dine løpstider er sammenlignet med standarder og verdensrekorder for ulike distanser for løpere på din alder.

Aldersgradering – hvordan det fungerer

Aldersgradering bruker tabeller som angir faktorer og standarder for alder, for finne aldersbestemte prestasjoner for utøvere i alle aldre. Kalkulatoren beregner, uavhengig av atleter sine prestasjoner og alder, hva en utøver ville ha presterte i sine beste år. Kalkulatoren lar deg også sammenligne med personer i forskjellige aldre.

Legg inn distanse, alder kjønn og tiden du brukte på distansen. Klikk ‘Aldersgradering’ for å finne dine resultater. Forklaring til hva de forskjellige resultatene viser:

  • ‘Faktor’ Hver alder og distanse har en faktor.
  • ‘Alder resul.’ er tiden du løp distansen på multiplisert med faktor. Tiden du får er aldersgradert tid for løpere på din alder.
  • ‘Verdensrekord’ er verdensrekorden på distansen du har valgt.
  • ‘Alder ytelse %’ er oppnåelsesgrad i prosent tiden din har sammenlignet med aldersgradert tid for løpere på din alder.

WMA aldersgradering

WMA aldersgradering er en metode som sammenligner prestasjoner til atleter i ulike aldre. WMA kalkuleringer vil teoretisk la prestasjoner til eldre utøvere korrelert for hva de kunne vært i stand til å prestere i sin beste alder. WMA-kalkulatoren sammenligner også deres prestasjoner i prosent av verdensrekorder i hver alder.

Hvordan bruke kalkulatoren

Legg inn kjønn, alder og forhåndsdefinert distanse eller øvelse. Klikk aldersgradering og resultater for å se hvordan du ligger an med tanke på verdensrekord og de beste utøverne i din aldersgruppe. Bruk punktum, ikke komma, når du eksempelvis skal legge inn din tid på 60 meter (8.9).

Nivå på ytelse i prosent

100% = Verdensrekord
90% = Elite, verdensklasse
80% = Nasjonalt nivå
70% = Regionalt nivå
0-69% = Atlet

Om forfatteren

Legg inn kommentar