20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Vondt i magen av sukker

Det kan være flere grunner til at noen mennesker opplever å ha vondt i magen etter å ha spist for sukker. Lær mer om hvorfor.

Vondt i magen av sukker

Alvorlige kramper som varer lenge, holder seg gjentatte ganger, eller er ledsaget av andre symptomer som feber, kvalme, oppkast og blødning, er symptomer som bør tas på alvor, og du må oppsøke lege raskt. Når det gjelder ufarlige årsaker, kan enkle kostholdsjusteringer bidra til å forebygge problemet.

Gass

Den mest sannsynlige grunnen til vondt i magen av sukker, er ganske at de fleste karbohydrater kan forårsake gass. Sukker er en type karbohydrat. Gassen kan bygges opp i forskjellige deler av tarmen, noe som gjør det enkelt å ta feil av en mer alvorlig tilstand som hjertesykdom, gallestein eller blindtarmbetennelse.

Årsaker

Noen ganger fordøyes ikke sukker helt i tynntarmen. Når det går gjennom systemet ditt, kan det gjære i nedre del av tarmen og produsere gass. Noen ganger vil gassen passere rett ut, andre ganger vil det bare føre til en smertefull, oppblåst følelse. Denne typen magesmerter vil dukke opp noen timer etter at du har spist sukker.

Laktose

Måten sukker kommer inn i kroppen din kan også gi deg en pekepinn på kilden til magevondt. Hvis sukkeret kommer i form av iskrem, kan det være laktosen i melken som produserer krampene. Laktose er et melkesukker, og det produserer gass og diaré hos noen mennesker. Mange laktoseintolerante mennesker unngår meieriprodukter helt.

Varme

Ekstrem varme kan også være en faktor i sukkerrelaterte magekramper. For store mengder sukker, akkurat som koffein og alkohol, kan føre til at kroppen din gir slipp på for mye væske. I varmt vær gir dette deg økt risiko for dehydrering og varmeutmattelse. Magekramper er blant de første tegnene på varmerelatert sykdom. I tillegg kan veldig kald drikke forårsake magekramper.

Forebygging

Den enkleste måten å unngå sukkerrelaterte magekramper er å unngå å spise raffinert sukker. I stedet for å drikke sukkerholdig brus på varme dager, drikk heller vann. Spis et bredt utvalg av sunne matvarer fra alle matvaregruppene. Vondt i magen av sukker bør ikke vare mer enn en dag eller to, så hvis du fortsetter å føle deg dårlig, eller hvis de kramper er ledsaget av andre symptomer, må oppsøke lege.

Relaterte artikler:

Sukker abstinenser

Diett uten sukker og mel

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!