Vondt i knærne etter trening

Knesmerter er en vanlig, spesielt blant de som trener løping. Lær mer om årsaker, og hva du gjøre hvis du har vondt i knærne etter trening.

Vondt i knærne etter trening

Kneet er et intrikat ledd som involverer bein, menisk, muskler, sener og leddbånd som alle støtter leddet. Hvis det er skade eller stress på noen av disse komponentene, kan du ha ømme eller vonde knær. I tillegg kan mange fysiske aktiviteter – løping, hopping, tøying, bøying – mye belastning, påvirkning eller kroppsvekt direkte på knærne, kan forårsake smerter mens du trener. Dette er vanlig blant de som trener intenst, men uregelmessig. Du kan også utvikle senebetennelse over tid hvis du regelmessig gjør disse bevegelsene.

Årsaker til vondt i knærne

Noen årsaker til knesmerter er imidlertid litt mer alvorlige. En vanlig årsak hos unge mennesker, spesielt de som trener ensidig og med høy belastning, er patellofemoral smertsyndrom. Også kjent som løperenkne, er dette syndromet preget av smerter i myke vev og bein rundt kneskålen. Behandling kan innebære hvile og fysioterapi for å stabilisere kneleddet. Eller det er mulig at brusk i knærne har fått en del slitasje ved bruk og alder (slitasjegikt), Avhengig av tilfelle kan det hende du må bytte opp treningsøktene og innlemme aktiviteter med mindre påvirkning, som å svømme eller sykle, for å minske smertene.

Trene med riktig teknikk

Å redusere smerter i kneet etter trening kan noen ganger bare være et spørsmål om å perfeksjonere teknikken din når du, for eksempel, løper eller gjør knebøy og utfall. Noen få økter med en sertifisert personlig trener eller fysioterapeut kan hjelpe deg å lære disse grunnleggende bevegelsene, slik at du gjør dem med riktig teknikk hver gang og ikke setter deg selv i fare for personskade eller langvarig skade. Eller det kan hende du må utføre fysioterapi for å forbedre stabiliseringen av kneet. Men fordi det er så mange mulige årsaker til knesmerter, er det beste alternativet å snakke med legen din, slik at du kan få den spesifikke behandlingen du trenger.

Relaterte artikler:

Hvilke muskler trenes ved knebøy

Hvorfor trene knebøy

Om forfatteren

Legg inn kommentar