I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

Vondt i knær etter trening

2 995,-

5 299,-

-43%

POLAR

Vantage V

Se hele utvalget!

Knærne dine støtter bevegelsene dine under en treningsøkt. Når du opplever knesmerter etter trening, kan du bli bekymret for at det eksisterer en underliggende tilstand. Lær mer om mulige årsaker og behandling av vonde knær etter trening.

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Trousers

-40%

-40%

2 199,-

1 319,-

Se alle tilbudene!

FJÄLLRÄVEN Abisko Midsummer Pant 

1 319,-

2 199,-

Å forstå hvorfor du har vondt i knær etter trening kan være et spørsmål om å vurdere hvilken type trening du gjennomfører, og lokalisering av smertene dine. Å lære når du kan fortsette å trene med knesmerter – eller ikke – er viktig for god helse og progresjon i treningen.

3 475,-

5 999,-

-42%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 943,-

Vondt i knær etter trening

Hvis du opplever knesmerter etter trening, ta umiddelbare tiltak for å redusere betennelse. Dette inkluderer ising av kneet innen 10 til 20 minutter etter treningen. Det kan også være lurt å ta en antiinflammatorisk medisin som ibuprofen, hvis den er godkjent av legen din. Vurdere også fottøyet ditt. Mangel på støtte, spesielt buestøtte, bidrar ofte til knesmerter. Legen din eller en spesialist kan vurdere skoene dine for å sikre at de er tilpasset treningen du gjennomfører. Hvis knærne fortsetter å hovne opp eller smertene blir verre i stedet for bedre, kan det hende du må ta noen dager fri fra treningen og søke legehjelp.

Trening med høy intensitet

Knærne dine er de viktigste støtdemperne i kroppen din, og absorberer støtet hver gang du tar et skritt. Hvis du deltar i aktiviteter med høy intensitet, som løping, volleyball eller basketball, har du økt risiko for å oppleve vondt i knærne etter trening.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Hvis du opplever smerter i begge knærne etter trening med høy belastning, kan dette være et tegn på at du må veksle mellom aktiviteter med høy og lav intensitet. Disse inkluderer aktiviteter som å trene på en ellipsemaskin eller svømming, noe som gir mindre belastning på knærne. Å inkludere disse aktivitetene i treningsrutinen din kan bidra til å redusere trykket på knærne.

Ha med styrkeøvelser i treningsprogrammet ditt

Hvis en lege har evaluert kneet ditt og fastslått at du ikke har en alvorlig skade, kan det være lurt å gjennomføre styrkeøvelser på muskler som støtter opp rundt knærne, for å redusere smerte og gjenopprette stabiliteten til kneet.

Eksempler på øvelser inkluderer å sitte med bena utstrakt og sakte løfte beinet omtrent 25 cm fra gulvet. Gjenta fem til ti ganger på hvert bein. Fra en sittende stilling med beina utstrakt, kan du også krysse det ene beinet over det andre for å strekke den ytre delen av kneet. Hold i fem sekunder; slipp deretter tøyningen og gjenta på motsatt side. Legen din kan også anbefale tøyninger for å hjelpe mot ømme og vonde knær etter trening.

Skader og knesmerter

Det er en rekke bein, sener og muskler knyttet til kneet, noe som gir gode muligheter for skader som kan forårsake knesmerter etter en treningsøkt. Du kan oppleve tilstander som løperkne, som forårsaker smerter bak kneskålen, og iliotibial bandsyndrom, som forårsaker smerter utenfor kneet.

Både skade og overbelastning kan føre til at du opplever knesmerter. Hvis knesmerter ikke avtar med hvile, se legen din, som kan vurdere kneet ditt for potensiell skade. Knesmerter betyr ikke alltid kirurgi – legen din kan anbefale flere konservative tilnærminger for å behandle smerte.

Relaterte artikler:

Stive knær etter sitting

Trene knær

Referanser

2 995,-

5 299,-

-43%

POLAR

Vantage V

Se hele utvalget!

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

LUKK

50%

TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%