Vondt i halsen etter trening

0
58
Vondt i halsen etter trening
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Vondt i halsen etter trening kan ha to hovedårsaker; Neseobstruksjon og sur refluks. Lær mer om hvorfor du kan ha vondt i halsen under og etter trening.

Dårlig luftgjennomstrømning gjennom nesen gjør det vanskeligere å oksygenere, spesielt under en treningsøkt.

Vi er tilbøyelige til å åpne munnen for å puste bedre, spesielt når vi ikke er i form. Mange av oss som er i form, synes det er mer behagelig å puste gjennom munnen, spesielt når nesen ikke fungerer som den skal. Å puste gjennom munnen kan imidlertid gjøre halsen tørr, og for noen mennesker kan halsen føles sår og vond da den tørre luften kan være irriterende. Munnen er primært ment å spise gjennom og snakke gjennom, nesen er for å puste. Når det er sagt, å puste gjennom munnen i tillegg til nese, kan være helt nødvendig når du trener med hard intensitet.

Sår hals etter trening kan også være forårsaket av kronisk syrerefluks som du kanskje ikke er klar over. Tilbakeløp kan forårsake kronisk sår i halsen, heshet og slim i halsen. Trening kort tid etter mate kan føre til sure oppstøt når du beveger deg opp og ned, noe som kan føre til smerter i halsen under og etter trening. Mange av oss produserer et tykt, beskyttende slim for å belegge halsen og beskytte mot syren, men alle har ikke nok, og sårhet i halsen kan bli et resultat. Prøv å vente 3 timer etter å ha spist til du trener, og kutt ned på svært sure matvarer. Hvis dette ikke er nok, kan du prøve en OTC-reflukspille 1 time før trening. Hvis det ikke gjør det bedre, må du oppsøke legen din.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Trene med vond hals

Hva hjelper mot sår hals

Annonse fra MILRAB