VO2 max kalkulator

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Å kjenne til ditt maksimale oksygenopptak, VO2 makx, er viktig for at du skal kunne trene med riktig intensitet. Beregn ditt maksimale oksygenopptak med VO2 max kalkulator.

Hva er VO2 maks?

VO2 maks kan være maksimalt oksygenopptak per minutt under tilnærmet maksimal fysisk anstrengelse. VO2 maks testing brukes som et mål på en persons aerobe kapasitet, som utholdenhet eller kondisjon. V02-maks måles i milliliter oksygen per kilo kroppsvekt per minutt. En gjennomsnittlig utrent mann vil normalt ha en VO2-maks verdi, eller kondisjonstall, på 44 ml/kg/min. Tilsvarende for kvinner er 35 ml/kg/min.

Måling av maksimalt oksygenopptak i forbindelse med utholdenhetsidrett kan brukes som en indikator for å forutsi idrettsprestasjoner eller for å måle en utøvers treningsprogresjon. Testen kan også brukes som en indikator i forhold til generell kardiovaskulær helse. Optimalt oksygenopptak og generelt god kondisjon er viktig i forhold til forebygging av hjerte og karsykdommer.

Beregne ditt maksimale oksygenopptak med VO2 maks kalkulator

Med SpurtVO2 kan du enkelt estimere ditt maksimale oksygenopptak. I trinn 1 legger du inn alder og makspuls i kalkulatoren under. Hvis du kjenner din makspuls, huk av for dette i kalkulatoren. I trinn 2 og 3 bruker kalkulatoren makspulsen din, og du må i tillegg legge inn hvilepulsen. Hvilepulsen finner du enkelt om morgenen, før du har stått opp. Ta pulsen din i 10 sekunder, og multiplisere med 6 for å få antall slag per minutt.

Er du 30 år og har en makspuls på 190 og en hvilepuls på 50, vil din VO2 max være 51 ml/kg/min.

Relaterte artikler:

Hvor fort faller formen når du ikke trener

Hvor høy puls når du trener hardt

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar