ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Vitaminer i eple

I tillegg til å være en god kilde til fiber, inneholder epler vitaminer og andre næringsstoffer, som bidrar til å forbedre helsen din.

Næringsstoffer i eple

Epler har lite kalorier og er fett-, natrium- og kolesterolfrie. I tillegg til å være en god kilde til fiber, inneholder epler vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som bidrar til å forbedre helsen din. Å spise epler med skall er til fordel for helsen din, fordi mye av fiberen og antioksidantene er i nettopp skallet.

Vitaminer i eple

Å spise et mellomstort eple gir 8,4 mg C-vitamin. Dette tilsvarer 9 prosent av den anbefalte daglige behovet for vitamin C hvis du er mann, og 11 prosent hvis du er kvinne. Kroppen din trenger vitamin C, også kjent som askorbinsyre, for å syntetisere kollagen, en komponent av sener, leddbånd, blodkar, hud og brusk. C-vitamin hjelper også med å reparere og vedlikeholde bein og tenner og hjelper sår til å leges. Som antioksidant beskytter vitamin C DNA ved å redusere de skadelige effektene av frie radikaler, som er ustabile molekyler som hjelper å aldre kroppen og bidra til utvikling av sykdommer.

B-vitaminer i eple

Ved å legge et mellomstort eple til kostholdet ditt gir du 4 til 5 prosent av riboflavinet du trenger hver dag. Riboflavin, eller vitamin B-2, hjelper kroppen din med å fange energi fra maten og fungerer også som en antioksidant, og kjemper mot skadelige frie radikaler. Kroppen din trenger riboflavin for vekst, produksjon av røde blodceller og for å omdanne folat og vitamin B-6 til brukbare former.

Ett middels stort eple inneholder omtrent 6 prosent av den anbefalte daglige verdien for vitamin B-6, eller pyridoksin. Vitamin B-6 hjelper kroppen din med å lage mange nevrotransmittere, kjemikalier som overfører signaler fra en nervecelle til en annen. Kroppen din trenger også dette vitaminet for å produsere hormonene serotonin og noradrenalin, som har en betydelig innvirkning på humøret ditt, og melatonin, som hjelper til med å synkronisere kroppens biologiske klokke. Uten vitamin B-6 kan ikke kroppen din absorbere vitamin B-12 ordentlig og kan ikke lage immunceller og røde blodlegemer.

Et middels stort eple oppfyller 3 til 4 prosent av ditt daglige tiaminkrav. Vitamin B-1 er også kjent som anti-stress vitamin, fordi det styrker immunforsvaret ditt og forbedrer kroppens evne til å takle stressende forhold. Det er også involvert i noen metabolske reaksjoner og hjelper til med å produsere adenosintrifosfat, eller ATP, kroppens energikilde.

Relaterte artikler:

Næringsinnhold eple

Hvor mange kalorier er det i eple

Om forfatteren

1 kommentar