20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Vitaminer i appelsin

Appelsiner er kjent for sin høye konsentrasjon av vitamin C, men frukten inneholder også mange andre vitaminer og næringsstoffer.

Vitaminer i appelsin

Appelsiner inneholder også vitamin A, mange av B-vitaminene og E-vitamin, noe som gjør dem til en viktig del av et sunt og balansert kosthold.

Vitamin A

A-vitamin er et viktig næringsstoff for synet og for sunn hud. Imidlertid kan det være giftig i store mengder. En overdose kan skade huden, gjøre bein svake eller sprø og forårsake tretthet og oppkast. Kontakt lege før du overskrider anbefalte daglige mengder av vitamin A.

B-vitaminer

Vannløselige B-vitaminer spiller viktige roller i cellemetabolismen. Blant B-vitaminene som er i appelsiner, er vitamin B1 eller tiamin, som hjelper kroppen med å prosessere protein, fett og karbohydrater. Vitamin B2 eller riboflavin, som omdanner karbohydrater til drivstoff og aktiverer vitamin B6 og folsyre. Vitamin B3, eller niacin, som behandler alkohol, danner fett fra karbohydrater og regulerer kolesterol. Vitamin B5, eller panthotensyre, som hjelper kroppen med å få energi fra fett, syntetiserer kolesterol og hjelper med å aktivere binyrene. Vitamin B9, eller folat, hjelper kroppen med å produsere røde blodlegemer; og vitamin B6, som regulerer stemninger og mentale prosesser ved å bidra til å danne nevrotransmittere, dopamin, hormoner, melatonin og serotonin.

Vitamin C

C-vitamin er et vannløselig stoff som fungerer som en antioksidant, og bidrar til den generelle helsen til kroppen på forskjellige måter. Ved å redusere klumping av blodplater og stivhet i arteriene, kan det beskytte mot visse typer hjertesykdommer. Det styrker også blodkar og muskler ved å hjelpe kroppen med å produsere kollagen, og er et naturlig antihistamin. C-vitamin bidrar også til helbredelse, bekjemper virus, og hjelper til med dannelse av levergalle og avgifter kroppen.

E-vitamin

E-vitamin hjelper kroppen med å prosessere glukose, og dens antioksidantegenskaper kan beskytte mot noen typer kreft og hjertesykdommer. E-vitamin kan også beskytte mot giftstoffer, mot luftforurensning, premenstruelt syndrom, grå stær, hudskader på grunn av ultrafiolett stråling, diabetes og visse nevrologiske lidelser. Fordi det øker aktivitetsnivået til immunsystemet, har vitamin E begrensede fordeler for de som lider av revmatoid artritt og astma.

Relaterte artikler:

Karbohydrater i appelsin

Hvor mange kalorier er det i en appelsin

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!