Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*HENT KUPONGKODE OG FÅ 20% PÅ ALLE JAKKER!

Vitaminer i agurk

Agurker er kalorifattige, men inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Lær mer om hvilke vitaminer du finner i agurk.

Vitaminer og næringsstoffer i agurk

Agurk har et høyt innhold av næringsstoffer, så vel som visse planteforbindelser og antioksidanter som kan hjelpe til med å behandle og til og med forebygge noen sykdommer. Agurker har lite kalorier og inneholder en god mengde vann og løselig fiber, noe som gjør dem ideelle for å fremme hydrering og hjelpe vekttap.

Agurk har høyt innhold av næringsstoffer

Agurker er kalorifattige, men inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. 300 gram rå agurk inneholder følgende:

  • Kalorier: 45
  • Totalt fett: 0 gram
  • Karbohydrater: 11 gram
  • Protein: 2 gram
  • Fiber: 2 gram
  • C-vitamin: 14% av dagsbehovet
  • Vitamin K: 62% av dagsbehovet
  • Magnesium: 10% av dagsbehovet
  • Kalium: 13% av dagsbehovet
  • Mangan: 12% av dagsbehovet

Skjønt den typiske serveringsstørrelsen er omtrent en tredjedel av en agurk, så å spise en standard porsjon vil gi omtrent en tredel av næringsstoffene ovenfor. I tillegg har agurker et høyt vanninnhold. Agurker består faktisk av omtrent 96% vann. For å maksimere næringsinnholdet bør agurker spises med skall. Å skrelle dem reduserer mengden fiber, samt visse vitaminer og mineraler.

Agurk inneholder antioksidanter

Antioksidanter er molekyler som blokkerer oksidasjon, en kjemisk reaksjon som danner sterkt reaktive atomer med uparede elektroner kjent som frie radikaler. Opphopning av disse skadelige frie radikaler kan føre til flere typer kronisk sykdom. Faktisk har oksidativt stress forårsaket av frie radikaler blitt assosiert med kreft og hjerte-, lunge- og autoimmun sykdom.

Frukt og grønnsaker, inkludert agurker, er spesielt rike på gunstige antioksidanter som kan redusere risikoen for disse sykdommene. En studie målte antioksidantkraften til agurk ved å supplere 30 eldre voksne med agurkpulver. På slutten av den 30 dager lange studien forårsaket agurkpulver en betydelig økning i flere markører for antioksidantaktivitet og forbedret antioksidantstatus. Imidlertid er det viktig å merke seg at agurkpulveret som ble brukt i denne studien, sannsynligvis inneholdt en større dose antioksidanter enn du ville konsumert i en typisk servering av agurk. En annen testrørstudie undersøkte antioksidantegenskapene til agurker og fant at de inneholder flavonoider og tanniner, som er to grupper av forbindelser som er spesielt effektive for å blokkere skadelige frie radikaler.

Relaterte artikler:

Hva inneholder agurk

Agurk karbohydrater

Om forfatteren

Legg inn kommentar

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OPPTIL 40% RABATT!

20-50% RABATT!