Viktigheten av å løpe langturer

Å løpe langturer når du trener for maraton er viktig både av psykologiske og fysiologiske årsaker. Lær mer om hvorfor langturer er den viktigste treningen du gjennomfører før maraton!

Å løpe langt er på mange måter et maraton i miniatyr, en test før du skal løpe maraton. Å løpe langturer lar deg bli vant til å løfte beina 5000 ganger i timen, og er god trening på akkurat deg du skal gjøre når du løper maraton. Å løpe langturer gir deg den selvtilliten du vil trenge i et løp, og det som kanskje er enda viktigere: Tålmodighet. Mange løpere presser seg for hardt når de løper til daglig, og langturene tvinger dem til å gå ned på tempoet og finne riktig fart, akkurat det du må gjøre når du løper maraton.

Bortsett fra det praktiske og psykologiske forbundet med å løpe langturer, er det viktige fysiologiske grunner til at du skal løpe langturer når du trener deg opp til et maraton. Langturene øker antall mitokondrier og kapillærer i aktiv muskulatur, og øker dermed musklenes evne til å frakte ved avfallsstoffer og utnytte tilført oksygen. Videre fører langturer til at muskelfibre som ellers vil vært ubrukt, blir aktivert. Dette bidrar til at det er flere muskelfibre som man kan dra nytte av i en senere fase av maraton. Det er også visse psykologiske barrierer som blir påvirket av å det å trene langturer.

Relaterte artikler:

Hvor ofte trene langturer

Tren opp utholdenheten når du løper rolige langturer

Om forfatteren

Legg inn kommentar