Verdens beste lavkarbo brød

Er du glad i brød, men ønsker å kutte ned på karbohydratene? Da er Esekiel lavkarbo brød perfekt for deg!

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Esekiel lavkarbobrød

Esekielbrød er så sunt som et brød blir, og er verdens beste lavkarbobrød! Det er en type spiret brød, laget av en rekke fullkorn og belgfrukter som har begynt å spire. Sammenlignet med hvitt brød, som er laget av raffinert hvetemel, er Ezekiel-brød mye rikere på sunne næringsstoffer og fiber. Men er det så sunt som markedsførere hevder?

Hva er Esekielbrød?

Esekielbrød er forskjellig av flere grunner. Mens de fleste brødtyper inneholder tilsatt sukker, inneholder Ezekielbrød ingen. Det er også laget av organiske, spirede hele korn. Spirende prosessen endrer næringssammensetningen til kornene betydelig. I motsetning til de fleste kommersielle brød, som hovedsakelig består av raffinert hvete eller pulverisert fullkorn, inneholder Ezekiel-brød flere forskjellige typer korn og belgfrukter:

  • 4 typer korn: hvete, hirse, bygg og spelt
  • 2 typer belgfrukter: soyabønner og linser
  • Alle korn og belgfrukter dyrkes organisk og får spire før de behandles, blandes sammen og bakes for å produsere Esekielbrød.

Hvete, bygg og spelt inneholder gluten, så Ezekiel-brød er uaktuelt for personer med cøliaki eller glutenintoleranse, men det finnes også oppskrifter på glutenfri varianter av Esekielbrød.

Esekielbrød er laget av hel, grodd hvete, bygg, spelt, hirse, soyabønner og linser. Det markedsføres som et sunnere valg enn vanlig hvitt brød.

Inneholder Esekielbrød lite karbohydrater?

En skive Ezekiel-brød rundt 15 g karbohydrater. En lavkarbodiett gir mulighet for 50 g eller mindre karbohydrater per dag, mens det ketogene kostholdet begrenser karbohydrater til rundt 20 g om dagen. Dette betyr at Ezekiel-brød kan spises med måte som en del av et lavkarbo-kosthold.

Om forfatteren

Legg inn kommentar