Velsmakende popcorn med kanel, rosmarin og parmesan

Lær hvordan du kan lage popcorn med nye smaker. Spis kalorifattig og velsmakende popcorn med sukker, kanel, rosmarin og parmesan!


1 porsjon
Tidsbruk: 5 minutter

Popcorn med lite kalorier og mye fiber er rik på polyfenolantioksidanter som kan beskytte kroppen din mot celle- og vevsskader knyttet til hjertesykdommer og visse kreftformer. Nøkkelen til å holde hele kornsnacks sunt er å holde seg til vanlige varianter og smake den til med sunt krydder. Disse to oppskriftene vil tilfredsstille trangen etter salt og søtt, samtidig som du holder fett og kalorier i sjakk. Husk at bare kanel- og sukkerversjonen er vegansk.

Ingredienser i popcorn med sukker og kanel

2 ss vanlige popcornkjerner
1 ts linfrøolje
½ ts sukker
½ ts malt kanel ¼ ts malt muskatnøtt
1⁄8 ts salt

Ingredienser i rosmarin-parmesan popcorn

2 ss vanlige popcornkjerner
1 ts ekstra virgin olivenolje
1 ts finhakket fersk rosmarin
1 ss fersk revet parmesanost

Slik gjør du

Legg popcornkjernene i en papirpose. Brett toppen av et par ganger, og la rom i posen for at kjernene skal sprette. Mikrobølgeovn på høykant i 1 til 2 minutter, til poppingen bremser ned til et par sekunder mellom sprettene. Gi posen noen rister for å oppmuntre til uopphørte kjerner til å poppe. Vær forsiktig så du ikke brenner deg med damp når du åpner posen. Overfør popcornet til en bolle og drypp oljen. Dryss over sukker, kanel, muskat og salt. Kast godt for å belegge jevnt.

Næringsinnhold i popcorn

149 kalorier, 23 g karbohydrater, 4 g fiber, 3 g protein, 6 g totalt fett, 1 g mettet fett, 293 mg natrium

Relaterte artikler:

Deilig og proteinrik blanding med valnøtt og gresskar

Saftige energibarer med havre og banan

Om forfatteren

Legg inn kommentar