20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Vektvokterne diett

Vektvokternes diett er et av de mest populære vekttapsprogrammene i verden. Millioner har blitt med på programmet i håp om å gå ned i vekt.

Du er kanskje nysgjerrig på hva som gjør det så populært. Denne artikkelen gjennomgår programmet Weight Watchers, slik at du kan bestemme om det kan fungere for deg.

Hvordan vektvokternes diett fungerer

Vektvokternes diett ble grunnlagt av Jean Nidetch i 1963 fra hennes hjem i Queens, New York. Fra sin spede begynnelse som en ukentlig vekttapgruppe for vennene sine, vokste det raskt til en av de mest etterspurte kostholdsplanene i verden. På 90-tallet introduserte det et poengbasert system som tildelte verdier til mat og drikke basert på fiber-, fett- og kaloriinnholdet.

Weight Watchers har revidert det poengbaserte systemet flere ganger i løpet av årene, og lanserte SmartPoints-systemet i 2015.

SmartPoints-systemet

SmartPoints tildeler forskjellige poengverdier til mat basert på faktorer som kalori, fett, protein og sukkerinnhold. Når du starter programmet, får hver slanker en bestemt mengde daglige poeng basert på personopplysninger som deres mål om høyde, alder, kjønn og vekttap. Selv om ingen matvarer er utenfor grensen, må slankere holde seg under de faste daglige poengene for å nå ønsket vekt. Sunnere mat er lavere i poeng enn usunn mat som godteri, chips og brus.

I 2017 oppdaterte Weight Watchers SmartPoints-programmet for å gjøre det mer fleksibelt og brukervennlig. Det nye systemet, kalt WW Freestyle, er basert på SmartPoints-systemet, men inkluderer over 200 matvarer som er vurdert til null poeng. Ifølge nettstedet Weight Watchers gjør WW Freestyle livet enklere for slankere fordi nullpunktsmat ikke trenger å veies, måles eller spores, noe som gir mer frihet når du planlegger måltider og snacks. Nullpunktsmat inkluderer egg, hudløs kylling, fisk, bønner, tofu og ikke-fett vanlig yoghurt, blant mange andre matvarer med høyt proteininnhold som inneholder lite kalorier. Før Freestyle-programmet ble det bare frukt og ikke-stivelsesholdige grønnsaker som ble vurdert til null poeng. Nå mottar mat som er høyere i protein en lavere poengverdi, mens matvarer som er høyere i sukker og mettet fett, får høyere poengverdier.

Kan vektvokternes diett hjelpe deg med å gå ned i vekt?

Vektvokterne bruker en vitenskapsbasert tilnærming til vekttap, og understreker viktigheten av porsjonskontroll, matvalg og langsom, jevnt vekttap. I motsetning til mange strenge dietter som lover urealistiske resultater over korte perioder, forklarer Vektvokterne for sine medlemmer at de bør forvente å miste 0,23 til 0,9 kg per uke. Programmet fremmer livsstilsendring og råder medlemmene om hvordan de kan ta bedre beslutninger ved å bruke SmartPoints-systemet, som prioriterer sunn mat. Mange studier har vist at vektvokternes diett kan bidra til vekttap.

Vektvokterne er et av få vekttapsprogrammer med velprøvde resultater fra randomiserte kontrollerte studier, som regnes som gullstandarden i medisinsk forskning.

Relaterte artikler:

Dietter for slanking

Brød med lite karbohydrater

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!