Vektvest og trening

En vektvest kan være effektivt treningsutstyr som kan brukes av en rekke årsaker. Lær mer om trening med vektvest.

Noen bruker vektvest under normal trening for å forbedre styrke og gå ned i vekt. Idrettsutøvere som forbereder seg på spesifikke sportsbegivenheter, eller for å nå visse mål under trening, kan også bruke vektvest.

Hva er en vektvest?

En vektvest er akkurat hva det høres ut, en tung vest som inneholder vekter. Du kan bruke den på overkroppen for å legge til motstand mot treningsøktene, noe som får kroppen til å jobbe hardere. Tyngden av en vektvest kan variere, og vekten du bruker vil avhenge av treningsnivået ditt. Vektvester kan kjøpes veldig lette og opptil 30 kg eller mer. Noen vektvester er også justerbare.

Vekttap med vektvest

Du kan bruke en vektvest under treningsøktene for å bidra til å bygge muskler mens du også forbrenner fett og kalorier. Vektvester kan være spesielt nyttige for å forbrenne kalorier under kondisjonstrening, for eksempel løping, siden de forsterker aerob trening. Du kan til og med bruke en vektvest på dine daglige turer for å bare øke treningsintensiteten og forbrenne flere kalorier. Vektvester sitter tett inntil kroppen , noe som gjør det mulig å bruke en under de fleste typer trening.

Forbedre utholdenhet når du løper

Løpere stoler på sin styrke og utholdenhet for å gjøre det best mulig under et løp. Noen løpere bruker vektvest som et verktøy for motstandstrening. Når du løper med den ekstra vekten av vesten, tilpasser kroppen din seg dette og lærer seg å bære den ekstra vekten, noe som kan forbedre utholdenheten og det generelle treningsnivået ditt. Når du tar av deg vesten, er kroppen i stand til å løpe mer effektivt og over lengre avstander.

Bedre spenst med vektvest

Legg til en vektvest i trening for å forbedre spenst. Hvis du gjør vektede knebøy mens du bruker en vektvest, kan det forbedre styrken din. Dette er takket være den ekstra vekten rundt overkroppen. Når du bruker en vektvest, blir kroppen din lurt til å tro at den veier mer og må tilpasse seg vekten. Etter at du tar av deg vesten og hopper, reagerer kroppen din likevel som om vekten fra vesten er der, noe som resulterer i høyere og raskere hopp.

Relaterte artikler:

Løpe med vektvest

Hvordan trene utfall

Om forfatteren