Vekttap på kort tid

Mange trendy vekttapsprogrammer lover at du vil gå raskt ned i vekt, og holde vekten. Lær mer om vekttap på kort tid, og om det funker.

Vekttap på kort tid

Folk blir ofte fristet av ordene “raskt vekttap” eller “gå raskt ned i vekt.” Mange trendy vekttapsprogrammer lover at du vil gå ned i vekt raskt, og holde vekten. Problemet er at mange av disse strenge “krasj” diettene ikke er realistiske og ikke fungerer. Å gå ned i vekt relativt raskt kan faktisk være en del av en sunn plan, men det avhenger av den enkelte. Hvis du vil at vekttapet skal vare, må den raske vekttapfasen være en del av en større, mer omfattende tilnærming som inkluderer langsiktige livsstilsendringer, for å hjelpe deg med å opprettholde en lavere vekt.

Raske vekttapdietter alene gir ingen muligheten til å lære viktige, sunne spise- og treningsvaner som de trenger for å opprettholde ønsket vekt livet ut. Dette er grunnen til, under tilsyn av helsepersonell, at en overgang til en mer langsiktig tradisjonell plan for å gå ned i vekt er viktig.

Vanlige “raske” metoder for å gå ned i vekt

Så hvordan går folk ned i vekt raskt? Vanlige metoder inkluderer dietter med lavt kaloriinnhold og dietter med svært lite kaloriinnhold. Folk bør vite forskjellen før de velger en plan for å gå ned i vekt. Før du prøver disse eller noen vekttapsprogrammer, må du rådføre deg med legen din.

Kosthold med lavt kaloriinnhold: Vekttapprogrammer som gir 1 000–1 200 kalorier per dag for kvinner eller 1200 –1600 kalorier per dag for menn anses å være kalorifattige dietter. Disse diettene inkluderer vanlige matvarer som noen ganger er kombinert med shakes eller produkter fra måltidserstatning.

Ekstrem lavkalori diett: Disse planene inneholder ofte flytende dietter eller dietter som inneholder lite eller ingen vanlig mat. Kosthold med lite kaloriinnhold gir opptil 800 kalorier per dag. Disse diettene krever vanligvis medisinsk tilsyn og kan bare opprettholdes i en kort periode. Pasienter som er overvektige kan samarbeide med legene sine for å gå ned i vekt på en ekstrem lavkalori diett.

Populære dietter for å gå ned i vekt raskt

Du ser ofte noen trendy kalorifattige dietter, annonsert på nettet og i motemagasiner eller tabloider. Deres oppmerksomhetsgripende strategier appellerer ofte til de som leter etter noe nytt og noe enkelt. Planene er vanligvis ikke støttet av legitime produsenter, leger eller registrerte kostholdseksperter, og de er vanligvis ikke effektive for langvarig vekttap.

Hvorfor (noen) raske dietter fungerer

Så hvorfor vil man følge en kortvarig diett med lite kaloriinnhold hvis vekttapet til slutt kommer til å avta? Et kortsiktig, raskt vekttap fungere for noen. Du kan oppnå to spesifikke fordeler.

Raske (men ikke alltid sunne) resultater: Når folk begynner på en diett, investerer de tid, penger og krefter. Hvis de får en rask avkastning på investeringen, er det mer sannsynlig at de fortsetter å investere og holder seg til planen i en lengre periode. Dette er imidlertid ikke alltid det sunneste alternativet.

Positive oppfatninger: Når en slanker tror at de kan gå ned i vekt, øker de sjansene for å nå vekttapmålet. Det er et konsept som psykologer kaller egeneffektivitet; Troen på at du kan utføre en spesifikk oppgave. En uke med vellykket raskt vekttap kan hjelpe deg med å øke troen på prosjektet. Selvfølgelig kan du alltid øke din positive tro på andre måter, for eksempel å ha et mantra, ha tålmodighet eller slanke deg og trene sammen med noen som har samme mål.

Ulemper med vekttap på kort tid

Kosthold med lite og ekstremt lite kaloriinnhold er ikke for alle. Kosthold med lite kaloriinnhold er bare passende for personer som er under medisinsk tilsyn. I de fleste tilfeller blir de brukt sammen med mennesker som er overvektige eller som har en helserisiko på grunn av vekten. Kosthold med lite kaloriinnhold er ikke alltid passende for personer med diabetes eller andre medisinske tilstander.

Relaterte artikler:

Gå ned en kilo i uken

Hvordan gå ned i vekt fort uten å trene

Om forfatteren

Legg inn kommentar