HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Vekslingstrening for Bergen City Marathon stafett

Det kan være mye å spare på de ni vekslingene under Bergen City Marathon stafett. Lær hvordan du skal trene på veksling for Bergen City Marathon stafett!

Vekslinger under Bergen City Marathon stafett

Hvert år er det mange som roter det til under veksling, og med taper flere sekunder, kanskje minutter. I verste fall blir lag disket på grunn av feil veksling, og da gjerne på grunn av veksling uten for vekslingsfeltet.

Hvordan veksle under Bergen stafetten

Første bud er å veksle innenfor vekslingsfeltet. Personen som skal starte etappen har et stort ansvar, fordi han eller hun er frisk og rask, mens lagkameraten som snart er ferdig er sliten. Han eller hun som skal motta stafettenpinnen og løpe videre, står klar i begynnelsen vekslingsfeltet, innenfor! For å få en raskest mulig veksling, starter stafettedeltakeren som skal løpe inne i vekslingsfeltet når han som snart er ferdig med etappen nærmer seg. Husk at han eller hun som kommer inn er sliten, så ikke start for tidllig! Det er viktig å time løpet riktig, slik at vekslingen blir gjennomført mot slutten av vekslingsfeltet. Mottaker av stafettpinne må rope og gjøre seg kjent, slik at han som avleverer stafettpinnen vet hvor langkameraten befinner seg i vekslingsfeltet. På samme tid er det viktig at ny løper har god fart ut av vekslingsfeltet, slik at sekunder er spart for hver veksling. Løper som snart er ferdig med etappe, holder stafettpinnen i venstre hånd, og strekker ut armen for veksling. Det er viktig at løperne ikke avleverer og tar i mot stafettpinnen med samme arm (eksempelvis høyre arm) for da kommer løperen som snart er ferdig med sin etappe rett bak ny løper, og faren for at løperne spenner bein på hverandre øker. Løper som snart er ferdig med sin etappe holder pinnen til han eller hun er sikker på at ny løper har stafettpinnen, for å unngå at pinnen faller i bakken.

Relaterte artikler:

Trene langintervaller for Bergen City Marathon

Terskeltrening for Bergen City Marathon

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!