Vegetarisk burrito med ris

0
52
Vegetarisk burrito med ris
Foto: Creative Headline - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

Raske og enkle, vegetariske bønner og risburritoer er en perfekt vegetarisk middag. Lær hvordan du lager vegetarisk burrito med ris.

Denne grunnleggende oppskriften inneholder mange meksikanske krydder, og er en fin måte å bruke rester på, og kan tilpasses alt du har for hånden.

Hemmeligheten til denne deilige burritoen er koriander-lime ris. Mange restauranter bruker det for vegetariske burritoer, og det er så enkelt som å blande hakket koriander og limejuice i kokt ris. Du vil forsiktig varme opp risen og deretter pakke den inn i en burrito med sautert løk, hvitløk, svarte eller pintobønner, varm saus og noen krydder. Tilsett også rømme, meieriprodukter, hjemmelaget guacamole, salsa og svarte oliven, om ønskelig.

Ingredienser

  • 2 kopper kokt ris
  • 2 ss fersk koriander, hakket
  • 2 lime, presset
  • 1/2 middels løk, terninger
  • 3 til 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss vegetabilsk olje (eller olivenolje)
  • 1 pakke svarte bønner (eller pinto bønner), drenert
  • 1 ss chilipulver
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ss varm saus, eller etter smak
  • Klype salt, etter smak, valgfritt
  • 4 store tortillas

I en stor mikrobølgeovn-sikker bolle, vend sammen kokt ris og fersk hakket koriander, og drypp over med limesaften. Varm opp i mikrobølgeovnen eller på komfyren til den er varm, og rør den raskt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

I en stor stekepanne, surr løken i vegetabilsk olje eller olivenolje i 5 minutter, eller til løken er myk. Tilsett hvitløk og kok et minutt til.

Redusere varmen til middels lav, tilsett de svarte bønnene eller pintobønnene, og smak til med chilipulver, spisskummen og varm saus under omrøring for å blande. Du kan tilsette litt salt hvis du vil, men du trenger ikke for mye sammen med alle andre krydder. La bønnene steke til de er oppvarmet, omtrent 5 minutter.

Spre korianderlime-risen og den svarte bønne-blandingen på lett oppvarmede tortillas, og tilsett eventuelt tillegg du vil ha.

Pakk burritoene: Brett de korte endene inn, brett deretter den ene langsiden over fyllet og skyv forsiktig for å sikre at bretten er tett før du ruller opp resten av burritoen.

Skjær i to, og servere umiddelbart.

Relaterte artikler:

Vegetar vs vegan

Sunn vegetarmat

Annonse fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!