Vegetar moussaka

En veldig enkel, glutenfri og vegetarisk moussaka er komfortmaten enhver vegetarianer trenger i livet.

Næringsinnhold

347 kcal, 17 gram protein, 45 gram karbohydrater (hvorav 11 gram sukker), 9 g fett (hvorav 5 gram mettet fett), 9 gram fiber og 1,1 gram salt.

Tidsbruk

1-1.30 time

Serveringer

4–6 porsjoner

Ingredienser

  • 160 gram røde linser
  • 650 gram poteter
  • 1 ts olivenolje
  • 2 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 kvister timian, blader plukket
  • ½ ts tørket oregano
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 gram finhakkede tomater
  • 1 grønnsakskubbe
  • ½ ts havsalt
  • 2 store auberginer, tynt i skiver
  • 2 ss grovhakket flatbladpersille
  • 250 gram ricottaost
  • 50 gram moden cheddar, revet
  • nykvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200C / 180C, varmluft.
  2. Ha linsene i en bolle. Dekk til med vann og sett til side for å trekke til seg vannet.
  3. Ha potetene i en kasserolle, dekk med vann og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 15–18 minutter til potetene er møre.
  4. Varm oljen i en stor stekepanne, tilsett løk og steke på middels varme i 5–6 minutter til løken mykner.
  5. Tilsett hvitløk, timian, oregano og kanel og kok opp i 1 minutt, rør inn tomatpuréen og la koke i ytterligere et minutt.
  6. Tilsett finhakkede tomater, salt og pepper og la det surre. Fyll tomatboksen med vann og tilsett det i pannen. Gjør det samme en gang til og tilsett grønnsakskubben (dette bør være totalt 800 ml).
  7. Tøm i linsene og rør inn i tomatsausen, la det koke opp og surre på middels varme, rør om av og til i 20 minutter til linsene er myke og væsken nesten er absorbert.
  8. I mellomtiden heller du vannet av potetene og skyller under kaldt vann. Skrap skinnet av potetene med en skje, skjær den deretter i skiver med en tykkelse på ca. 7 mm og legg det til side (hvis du bruker nypoteter, ha skallet på).
  9. Varm opp en panne til den er varm, og ha deretter i auberginen. Stekes til de er brune og myke.
  10. Ha halvparten av linsesausen i en middels ovnfast form, legg deretter halvparten av potetene og auberginene over. Topp de resterende linsene, potetene og auberginene.
  11. Ha ricotta i en liten bolle og rør inn revet ost. Ha blandingen over auberginene med skje, og glatt ut for å dekke toppen.
  12. Stekes i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllenbrun.
  13. Serveres med en grønn salat.

Relaterte artikler:

Vegetar nachos

Vegansk carbonara

Om forfatteren