Vegansk tomatsuppe

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Denne varmende veganske tomatsuppen er laget med saftige, modne tomater. Det er en deilig oppskrift å lage og spise hele året. Lær hvordan du lager vegansk tomatsuppe.

Næringsinnhold

  • kcal: 123
  • fett: 7 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 13 gram
  • sukker: 1 gram
  • fiber: 4 gram
  • protein: 4 gram
  • salt: 1,08 gram

Ingredienser

  • 1-1,25 kg modne tomater
  • 1 middels løk
  • 1 liten gulrot
  • 1 stangselleri
  • 2 ss olivenolje
  • 2 skvett tomatpuré (ca. 2 ts)
  • en god klype sukker
  • 2 laurbærblad
  • 1,2 liter varm grønnsakskraft (laget med kokende vann og 4 ts buljongpulver eller 2 buljongterninger)

Slik gjør du

Trinn 1

Forbered først grønnsakene dine. Du trenger 1-1,25 kg modne tomater. Vask tomatene. Skjær nå hver tomat i kvart biter, og skjær av eventuelle harde kjerner (de blir ikke myke under koking og du vil få harde biter i suppen på slutten). Skrell 1 middels løk og 1 liten gulrot og skjær dem i små biter. Hakk 1 stangselleri omtrent like stor.

Trinn 2

Hell 2 ss olivenolje i en stor stekepanne og varm den på lav varme. Hold hånden over pannen til du kan kjenne varmen stige fra oljen, ha deretter i løk, gulrot og selleri og bland dem sammen med en tresleiv. Fortsatt med lav varme, kok grønnsakene til de er myke. Dette bør ta omtrent 10 minutter, og du bør røre dem to eller tre ganger slik at de koker jevnt og ikke fester seg til bunnen av pannen.

Trinn 3

Rør inn ca. 2 ts tomatpuré, og rør det så rundt slik at grønnsakene blir røde. Dryss på en god klype sukker og kvern inn litt sort pepper. Riv 2 laurbærblad i noen biter og legg dem i pannen. Rør for å blande alt sammen, legg lokket på pannen og la tomatene trekke på svak varme i 10 minutter til de krymper ned i pannen og saften flyter fint. Gi pannen en god rist fra tid til annen – dette vil holde alt godt blandet.

Trinn 4

Hell sakte i 1,2 liter varm kraft (laget med kokende vann og 4 ts buljongpulver (eller 2 buljongterninger), rør samtidig for å blande det med grønnsakene. Skru opp varmen og vent til alt bobler, skru så ned varmen til lav igjen og sett lokket på pannen igjen. Kok forsiktig i 25 minutter, rør et par ganger.

Trinn 5

Ta kjelen av varmen, ta av lokket og fisk deretter ut laurbærbladbitene og kast dem. Hell suppen i blenderen til den er omtrent tre fjerdedeler full, sett på lokket og slå på maskinen. Kjør til suppen er jevn (stopp maskinen og løft lokket for å sjekke etter ca. 30 sekunder), hell deretter den purerte suppen i en stor bolle. Gjenta med suppen som er igjen i pannen. (Suppen kan nå fryses i opptil tre måneder. Tines før oppvarming.)

Trinn 6

Hell den purerte tomatsuppen tilbake i pannen og varm den opp på middels varme i noen minutter, rør av og til til du kan se at bobler. Smak med en skje og tilsett en klype eller to salt hvis du tror suppen trenger det, pluss mer pepper og sukker hvis du vil. Hvis fargen ikke er dyp nok rød for deg, legg i en annen teskje tomatpuré og rør til den er oppløst. Hell i suppeboller og servere.

Relaterte artikler:

Fermentere tomater

Er tomat en frukt

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren