HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk sushi

Lær hvordan du skal lage vegansk sushi, med blant annet sushi ris, sopp, søtpotet, grønnsaker og tofu.

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 2 ½ ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • ¾ ts salt
  • 3 kopper sushi ris (600 gram), kokt
  • 1 kopp svart ris (230 gram), kokt
  • 4 ark stekt nori

Shitake vegansk rull

  • 1 ss sesamolje
  • 1 kopp shiitakesopp (75 gram), i skiver
  • 1 ss soyasaus
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • pepper, etter smak
  • 8 etterlater fersk spinat
  • 4 pinner agurk
  • 4 pinner gulrot

Søtpotet tempura rull

  • vegetabilsk olje, til steking
  • ½ kopp mel (60 gram)
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¾ kopp isvann (180 ml)
  • 1 middels søtpotet, kuttet i pinner
  • 2 skiver avokado

Avokado, agurk, mango rull

  • 4 skiver avokado
  • 4 pinner agurk
  • 4 pinner mango

Teriyaki tofu rull

  • 4 strimler teriyaki tofu, bakt
  • 4 pinner rød paprika
  • 4 pinner gulrot

For servering

  • wasabi
  • syltet ingefær
  • soyasaus

Slik gjør du

  1. I en liten gryte på middels varme, tilsett riseddik, sukker og salt og visp for å blande. Kok opp og fortsett vispingen til salt og sukker er oppløst. Fjern gryten fra varmen.
  2. Tilsett kokt sushi ris i en stor bolle og den kokte svarte risen i en separat middels stor bolle. Tilsett ¾ av riseddikblandingen i sushi-risen og den resterende ¼ i den forbudte risen. Bland til eddikblandingen er godt fordelt.
  3. Lag shiitake veggie-rullen: Varm sesamoljen i en middels panne på middels varme. Når oljen har kokt, tilsett shiitakesopp, soyasaus, hvitløkspulver og pepper og kok i 6-8 minutter, til soppen har frigjort juice og begynner å bli sprø.
  4. Legg 1 ark nori over en sushi-matte av bambus. Øs en kopp (230 gram) sushi ris på toppen av nori. Fyll en liten bolle med vann du kan dyppe fingrene i – dette forhindrer at de blir klissete når du håndterer risen. Bruk fingrene til å spre risen i et jevnt lag over nori, og la en 1-tommers (2 cm) kant oppe for å forsegle rullen.
  5. Over den nederste fjerdedel av nori, lag spinat, agurk, gulrot og shiitake sopp. Bruk fingrene til å holde grønnsakene på plass mens du begynner å rulle nori. Klem bambusmatten rundt rullen mens du går for å sikre en tett sushirulle. Overfør sushirullen til et skjærebrett og skjær den i to, og skjær deretter hver halvdel i kvarter for totalt 8 sushi-biter.
  6. Lag søtpotet tempurarulle: Varm opp vegetabilsk olje i en middels gryte til den når 190 ° C.
  7. I en middels stor bolle blander du mel, bakepulver, salt og pepper og bland godt med en gaffel. Hell i isvannet og bland til det er innarbeidet – noen klumper går helt fint. Slipp søtpotetpinnene i røren og kast med fingrene for å sikre at de er grundig belagt.
  8. Overfør noen av søtpotetpinnene om gangen, og ha dem forsiktig i den varme oljen. Kok i 3-4 minutter, til det er sprøtt, og overfør det til en papirhåndkleforet plate.
  9. Legg 1 ark nori over en sushi-matte av bambus. Øs en kopp (230 gram) sushi ris på toppen av nori. Bruk fingrene til å spre risen i et jevnt lag over nori, og la en 1-tommers (2 cm) kant oppe for å forsegle rullen.
  10. Over søtpotet tempura og avokado legges over den nederste fjerdedel av nori. Bruk fingrene til å holde grønnsakene på plass mens du begynner å rulle nori. Klem bambusmatten rundt rullen mens du går for å sikre en tett sushirulle. Overfør sushirullen til et skjærebrett og skjær den i to, og skjær deretter hver halvdel i kvartaler for totalt 8 sushi-biter.
  11. Lag avokado, agurk, mango rulle: Legg 1 ark nori over en bambus sushi matte. Øs den forbudte risen på toppen av nori. Bruk fingrene til å spre risen i et jevnt lag over nori, og la en 1-tommers (2 cm) kant oppe for å forsegle rullen.
  12. Lag avokado, agurk og mango over den nederste fjerdedel av nori. Bruk fingrene til å holde fyllet på plass mens du begynner å rulle nori. Klem bambusmatten rundt rullen mens du går for å sikre en tett sushirulle. Overfør sushirullen til et skjærebrett og skjær den i to, og skjær deretter hver halvdel i kvartaler for totalt 8 sushi-biter.
  13. Lag teriyaki tofu-rullen: Legg 1 ark nori over en sushi-matte av bambus. Øs den gjenværende koppen med sushi ris på toppen av nori. Bruk fingrene til å spre risen i et jevnt lag over nori, og la en 1-tommers (2 cm) kant oppe for å forsegle rullen.
  14. Legg teriyaki tofu, rød paprika og gulrot over det nederste delen av rullen. Bruk fingrene til å holde fyllet på plass mens du begynner å rulle nori. Klem bambusmatten rundt rullen mens du går for å sikre en tett sushirulle. Overfør sushirullen til et skjærebrett og skjær den i to, og skjær deretter hver halvdel i kvartaler for totalt 8 sushi-biter.
  15. Servere sushi med wasabi, syltet ingefær og soyasaus.

Relaterte artikler:

Vegansk gulrotkake

Vegansk carbonara

Om forfatteren

Av Spurt