HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk snitzel

Disse deilige, veganske snitzelene er bakt i en smakfull marinade for et velsmakende og proteinrikt måltid.

Ingredienser

Seitan

  • 1 ¼ kopp vital hvetegluten
  • 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 1 kopp kokte kikerter
  • 3 ss ernæringsgjær
  • 2 ts hver fjærfe krydder og løkpulver
  • 1 ts havsalt
  • ½ ts røkt paprika

Marinade

  • ½ kopp grønnsaksbuljong
  • 2 ss ernæringsgjær
  • 2 ts løkpulver
  • ¼ ts havsalt
  • ¼ ts røkt paprika

Smuleblanding

  • 1 kopp usøtet, vegansk melk
  • 1 kopp kikert / garbanzo bønnemel
  • 1 ts sort pepper
  • ½ ts salt
  • 2 kopper panko smuler, i en egen bolle

Slik gjør du

  • Forberedelse: Forvarm ovnen til 218 ° Celsius.
  • Lag seitan: Bland kikerter, ernæringsgjær og krydder i en blender eller kjøkkenmaskin. Legg til i en stor bolle og tilsett hvetegluten. Bland det godt, og elt deretter deigen i 2 minutter. Del deigen i 6 like store biter (du kan bruke en kjøkkenvekt hvis du vil). Det kan være nyttig å bruke saks til å kutte seitan. Elt hvert stykke til en ball i omtrent 20 sekunder, og flat det deretter ut med håndflaten.
  • Marinere og bake: Bruk en skje for å dekke begge sider av snitzelen med marinaden og pakk den tett inn i aluminiumsfolie. Du kan smøre aluminiumsfolien hvis du ønsker det. Legg alle de 6 innpakkede snitzelene på et stekebrett dekket av bakepapir, og stek i omtrent 20 minutter. Fjern fra ovnen og pakk de forsiktig ut. La snitzelene avkjøles nok til å håndteres.
  • Panere: Bland ingrediensenene i en middels stor bolle, og hell panko i en annen bolle, helst bred nok til å snu snitzelen et par ganger. Plassere stekebrettet på den andre siden og legg det med en silikonbakematte eller bakepapir. Bruk en hånd til å dyppe hver snitzel i smuleblandingen, la overflødig panering dryppe/drysse av. Bruk den andre hånden til å snu den et par ganger, og dekke alle sider inkludert kantene. Legg den på stekebrettet.
  • Steke: Stek schnitzelene i 15-20 minutter på hver side. Andre tilberedningsmetoder kan få det sprøere, inkludert steking med varmluft (ingen olje nødvendig) eller steking i nøytral olje. Ikke stek for mye, da det kan bli tørt. Du kan prøve å kutte i en og smake på den for å kjenne på tekstur.
  • Servering: Servere schnitzel umiddelbart med surkål, poteter eller hva du måtte ønske av tilbehør. Tradisjonelt serveres det med brun soppsaus eller annen vegansk saus hvis du ikke liker sopp.
  • Oppbevaring: Kjøl resterende schnitzel i en lufttett beholder i opptil 5 dager.

Relaterte artikler:

Vegansk potetsalat

Vegansk carbonara

Om forfatteren

Av Spurt