Vegansk sjokoladekake

Lag denne enkle veganske sjokoladekaken til en spesiell anledning ved å bruke meierierstatninger. Den er ferdig med saftig smørkrem og sesongens frukter.

Næringsinnhold

  • kcal: 606
  • fett: 30 gram
  • mettet fett: 8 gram
  • karbohydrater: 75 gram
  • sukker: 53 gram
  • fiber: 4 gram
  • protein: 6 gram
  • salt: 1,2 gram

Ingredienser

  • 150 gram melkefritt pålegg, pluss ekstra for formene
  • 300 ml havremelk
  • 1 ss eddik
  • 300 gram selvhevende mel
  • 200 gram melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts natron
  • ½ ts vaniljeekstrakt

Til smørkrem

  • 100 gram melkefri, mørk sjokolade
  • 200 gram melkefritt pålegg
  • 400 gram melis
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ss melkefri melk, for eksempel havremelk

Til pynt

  • En håndfull fersk, sesongens frukt som kirsebær, bjørnebær eller fiken

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp ovnen til 190C/170C (varmluft). Dekk bunnen og sidene på en kakeform med bakepapir.

Trinn 2

Ha den melkefrie melken i en kanne og tilsett eddik. Den vil skille seg, men ikke bekymre deg. Ha alle de andre kakeingrediensene i en stor bolle, hell over melkeblandingen og pisk godt til den er jevn. Fordele blandingen mellom de tilberedte formene og stek i 25-30 minutter eller til et spyd som er satt midt i kakene kommer rent ut. La den avkjøle i formene i 10 minutter, og vend den deretter ut på ristene for å avkjøles helt.

Trinn 3

For å lage smørkremen, legg sjokoladen i en varmefast bolle og smelt i mikrobølgeovnen, rør hvert 30. sekund. La den smeltede sjokoladen avkjøles i 5 minutter. Pisk det melkefrie pålegget og melis sammen med en treskje og sikt deretter inn kakaopulveret med en klype salt. Hell i den smeltede sjokoladen og melkefri melk og bland videre til den er jevn.

Trinn 4

Legg de to avkjølte delene av kaken sammen med halvparten av smørkremen imellom, ha resten på toppen og ned langs sidene. Pynt med frisk frukt.

Relaterte artikler:

Vegansk vaniljeis

Vegansk muffins

Referanser

Om forfatteren