Vegansk risotto

0
24
Vegansk risotto
Foto: Marta Dzedyshko - Pexels.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

Lag en mettende, vegansk sopprisotto, full av rike umami-smaker. Denne enkle, familievennlige oppskriften gir en supertilfredsstillende middag.

Næringsinnhold

  • kcal: 470
  • fett: 19 gram
  • mettet: 8 gram
  • karbohydrater: 60 gram
  • sukker: 5 gram
  • fiber: 4 gram
  • protein: 8 gram
  • salt: 1 gram

Ingredienser

  • 20 gram tørket sopp
  • 1,2 l vegansk grønnsakskraft
  • 4 ss vegansk smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 lang sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 250 gram kastanjesopp eller blandingssopp, i skiver
  • 250 gram risottoris
  • 125 ml vegansk hvitvin
  • ½ liten persille eller gressløk, finhakket

Slik gjør du

Trinn 1

Ha den tørkede soppene og kraften i en kjele på høy varme og kok opp, senk deretter varmen og hold den varm mens du starter risottoen.

Trinn 2

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Varm opp 2 ss smør og olje i en panne på middels varme, og stek sjalottløken i 6-8 minutter eller til den er mør. Rør inn hvitløk i et minutt, og tilsett deretter kastanjesopp. Stekes i 8-10 minutter eller til de er møre og gylne. Rør i risen og legg i vegansk smør og olje. Tilsett vinen og la koke i 2 minutter.

Trinn 3

Tilsett buljongen, en øse om gangen, rør om regelmessig før du tilsetter neste øse. Fortsett å tilsette og røre i 20-25 minutter til det meste av kraften har blitt absorbert.

Trinn 4

Fjern fra varmen, rør de resterende 2 ss vegansk smør og urtene i risottoen, la den hvile, tildekket, i 5 minutter før servering.

Relaterte artikler:

Vegansk blomkålsuppe

Vegansk bananbrød

Annonse fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!