HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk proteinpulver

Etter at du har fullført treningen, trenger du påfyll av protein. Proteinpulver kan hjelpe med å reparere de små muskelavrivningene. Men har du noen gang vurdert å bytte til vegansk proteinpulver?

Selvfølgelig er det avhengig av mange variabler å finne det riktige veganske produktet for deg, fra budsjett til smak til “blandingsevne” og ingredienser. Nedenfor går vi gjennom alt du trenger å vite om vegansk proteinpulver.

Er myseprotein vegansk?

Whey protein er ikke vegansk. Det er avledet fra melk, som inneholder både myse- og kaseinproteiner. Vegansk protein er imidlertid laget ved hjelp av en rekke proteinkilder, inkludert ert, ris, hamp og alger.

100% Whey Protein er et perfekt proteintilskudd som støtter en rask og effektiv restitusjon rett etter trening.

SPAR

23%

Er vegansk protein like effektivt som myseprotein?

Enkelt sagt, ja, vegansk protein er like effektivt som myse. En studie fra 2019 som så på effekten både myse- og erteprotein hadde på kroppssammensetning og treningsytelse fant at uansett hvilket protein menn valgte, var det liten eller ingen forskjell i kroppssammensetning, muskeløkning, ytelse eller styrke.

Hva du skal se etter i ditt veganske proteinpulver

For å få mer protein inn i vegetarisk eller vegansk kosthold, må du gå utover veganske proteinshakes. Du bør kanskje vurdere veganvennlige måltider og snacks som tofu, tempeh og seitan, som vil bygge muskler uten etiske (eller økonomiske) betenkeligheter.

Imidlertid er det like viktig å vite hva ditt veganske proteinpulver inneholder. Nedenfor kan du utforske tre av de viktigste ingrediensene du bør se etter, før du investerer.

Erteprotein: I stedet er erteproteinpulver laget av åkerter – som er nesten fire ganger høyere i protein enn søte erter – og hjelper erteproteinpulver med å gi opp til 80% proteininnhold. Ertprotein er praktisk talt også allergenfritt, noe som betyr at det er egnet for veganere og de med matallergi, i tillegg til at det er fritt for meieriprodukter, egg og soya.

Soyaprotein: Dette veganske proteinet har blitt brukt i flere tiår og kommer fra avfettet soyamel. Etter behandling kan den inneholde opptil 90% proteininnhold og har en nøytral smak, noe som betyr at den er egnet når den blandes i smoothies, shakes og andre proteinoppskrifter.

Hampprotein: Hampprotein er egnet for de som prøver å følge en diett som er rik på hele matvarer, og inneholder 20 aminosyrer og gir sunne omega -fettsyrer og fiber. Det er også funnet at hampprotein forbedrer hjertets helse, sukker etter sukker og styrker immunsystemet.

Fordeler med å bli vegetarianer eller veganer

Tenker du på å vegetarianer eller veganer? Med de fleste merker av sportstilskudd som nå lager veganske varianter til myseproteinprodukter, har det aldri vært et bedre tidspunkt å gå grønt.

Du kan fordøye vegansk protein lettere

Sammenlignet med den ofte tvilsomme ingredienslisten over myseproteinpulver, kan vegansk protein være betydelig snillere med tarmen. Erter, grønnsaker, belgfrukter, nøtter og frø er alle vanlige ingredienser i vegansk protein, med sunne nivåer av fiber som kan forbedre fordøyelsen mens de fjerner tegn på gass og oppblåsthet.

Du får ekstra antioksidanter og fytokjemikalier

Plantebaserte og veganske proteinpulver er fylt med vitaminer og mineraler som er viktige for optimal helse og er fulle av fytokjemikalier-forbindelser produsert av planter-som kan øke helsen din. På den annen side kan noen myseproteiner inneholde ekstra hormoner og antibiotika. På tide å velge naturlig, kanskje?

Relaterte artikler:

Kilder til protein

Er proteinpulver nødvendig

Om forfatteren

Av Spurt