HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk potetsalat

Lag en vegansk versjon av klassisk potetsalat med vegansk majones. Det er det perfekte tillegget til grill, piknik eller salater om sommeren.

  • Tidsbruk: 25 minutter
  • Serveringer: 4

Næringsinnhold

  • Kalorier: 317
  • fett: 23 gram
  • mettet fett: 2 gram
  • karbohydrater: 22 gram
  • sukker: 3 gram
  • fiber: 3 gram
  • protein: 3 gram
  • salt: 0,8 gram

Ingredienser

  • 600 gram nye poteter, oppdelt
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts ekstra jomfruolivenolje
  • 120 gram vegansk majones
  • 1½ ts Dijon sennep
  • 1 sjalottløk, eller ½ rødløk, finhakket
  • 2 ts kapers, hakket hvis det er stort
  • liten håndfull persille, hakket
  • liten håndfull gressløk, hakket

Slik gjør du

Trinn 1

Ha potetene i en panne, smak til med salt og dekk med kaldt vann. Kok opp og la koke i 15-20 minutter, til de er møre. Hell av vannet og la det tørke i et dørslag i 5 minutter. Hvis skallet er løst, kan du gni det av, om ønskelig.

Trinn 2

Ha potetene i en bolle og tilsett eddik, olivenolje og litt krydder, bland det godt og la det avkjøles.

Trinn 3

Rør inn majones, sennep, sjalottløk, kapers og urter (spar litt til pynt). Smak til og tilsett litt mer salt eller eddik, om ønskelig. Spre over resterende urter og servere.

Relaterte artikler:

Vegansk sushi

Vegansk carbonara

Om forfatteren

Av Spurt