HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk pasta

Nyt denne sunne, veganske versjonen av mac ‘n’ cheese. Kremet og nøtteaktig, sammen med cashewnøtter, plantebasert melk, vegansk ost og rikelig med grønnsaker.

Næringsinnhold

  • kcal: 750
  • fett: 16 gram
  • mettet: 3 gram
  • karbohydrater: 120 gram
  • sukker: 12 gram
  • fiber: 13 gram
  • protein: 26 gram
  • salt: 0,21 gram

Ingredienser

  • 500 gram makaroni
  • vegansk parmesan, revet, til servering

Til sausen

  • 100 gram cashewnøtter
  • 1 stor gulrot, skåret i biter
  • 1 middels melet potet, skåret i biter
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 selleristang grovhakket
  • 150 g søtpotet eller butternut squash, skåret i biter
  • 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sennepspulver
  • 2 ss næringsgjær (valgfritt)
  • 200 ml plantebasert melk

Til baking

  • 150 gram cherrytomater
  • 50 gram grovt brødsmuler
  • noen få basilikumblader, finhakket
  • 50 gram vegansk ost, revet

Slik gjør du

Trinn 1

Til sausen, legg cashewnøttene i en kjele med vann og kok opp. Kok i 5 minutter, tilsett deretter alle grønnsakene og hvitløken. La det småkoke i minst 10 minutter til alt grønt er mørt.

Trinn 2

Tøm og overfør til en blender. Tilsett alle de resterende sausingrediensene og smak til med salt. Bland til glatt og myk.

Trinn 3

Kok opp en stor kjele med vann og tilsett en god klype salt. Ha i makaronien og kok etter instruksjonene på pakken. Sil av og bland med grønnsaksausen. Dryss vegansk parmesan på før servering, om ønskelig. Makaroniosten kan spises på denne måten, eller du kan bake den i ovnen.

Trinn 4

For å bake mac ‘n’ cheese, varm ovnen til 200C/180C med vifte. Ha over i en ildfast form og rør gjennom tomatene. Bland brødsmulene med basilikum og vegansk ost, og fordele deretter toppingen og stek i 25 minutter til den er varm og boblende.

Relaterte artikler:

Om forfatteren

Av Spurt