HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk ostekake

Her får du oppskriften til en kremet, vegansk ostekake som smaker fantastisk.

Ingredienser

  • 1 kopp hurtigkokt havre
  • 1/2 kopp mandler
  • 3/4 kopp usøtet kokosflak
  • 3 ss. lønnesirup
  • 1/4 ts. kosher salt
  • 1/2 kopp mandelsmør
  • 3/4 kopp kokosnøttmelk
  • 1 1/4 kopp granulert sukker, delt
  • 2 kopp cashewnøtter (dynket over natten, drenert og skyllet)
  • 1/2 kopp raffinert kokosnøttolje, smeltet, pluss mer til panne
  • 2 ts. rent vaniljeekstrakt
  • 1 boks vegansk kremost
  • 3 kopper friske eller frosne bringebær, delt

Slik gjør du

  1. Lag bunnen: Kjør havre, mandler og kokosnøttflak i en foodprosessor til det det dannes smuler av blandingen. Overfør til en middels stor bolle og ha i lønnesirup, salt og mandelsmør.
  2. Smør bunnen av en langpanne med kokosnøttolje og press bunnen jevnt i bunnen av pannen.
  3. Lag fyllet: Bland kokosmelk og ¾ kopp sukker i en liten gryte over middels varme, og varm den opp til sukkeret er oppløst. La avkjøles.
  4. I en kraftig blender, kjør bløtgjorte cashewnøtter, avkjølt kokosmelkblanding, kokosnøttolje og vanilje til den er tykk og glatt. Bland inn vegansk kremost.
  5. Hell blandingen over bunnen og avkjøl i fryseren i minst 3 timer eller over natten.
  6. Lag frukttoppingen: La 2 kopper bringebær og gjenværende 1/2 kopp sukker koke forsiktig på middels sterk varme, og fortsett å småkoke til sausen er litt tykkere, omtrent 8 til 10 minutter. La det avkjøles, og ha deretter i gjenværende kopp med bær.
  7. Lag ostekaken: Fjern ostekake fra formen og la den tine ved romtemperatur 1 time før du har på frukttoppingen over kaken.

Relaterte artikler:

Vegansk gulrotkake

Vegansk eplekake

Om forfatteren

Av Spurt