Vegansk lasagne

0
29
Vegansk lasagne
Foto: Karolina Kołodziejczak - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

En vegetabilsk, vegansk lasagne laget med meierifri hvit saus. Dette er deb perfekte veganske maten du kan servere til middag.

Hver porsjon gir 470 kcal, 16 gram protein, 61 gram karbohydrat (hvorav 15 gram sukker), 16 gram fett (hvorav 2 gram mettet), 8 gram fiber og 0,4 gram salt.

Ingredienser

  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 liten aubergine, skåret i 1,5 cm terninger
  • 1 middels courgette, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 1 rød paprika, frø fjernet, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 250 gram liten kastanjesopp, i tynne skiver
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 100 gram tørkede røde linser
  • 2 x 400 gram finhakkede tomater
  • 2 ts italiensk krydder eller tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • 1 vegansk grønnsakskubbe
  • 150 gram ferske spinatblader
  • 9–10 tørkede lasagneplater (sørg for at de er uten egg)
  • salt og malt svart pepper

Hvit saus

  • 3 ss solsikkeolje
  • 100g vanlig mel
  • 800 ml / 1 ¼ halvliter usøtet mandelmelk
  • 3 ss ernæringsgjærflak
  • 1 laurbærblad (valgfritt)
  • 1 ts malt muskat
  • salt og nykvernet, sort pepper

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200C / 180C med vifte.
  • Varm olivenoljen i en stor gryte og stek løken i 3–4 minutter, eller til den er myk og lett brunet. Tilsett aubergine, courgette, pepper og sopp og stek i 12 minutter, rør om regelmessig.
  • Tilsett hvitløk og stek i noen sekunder til, rør deretter inn de røde linsene, tomatene, italiensk krydder, sukker og smuldret grønnsakskubbe.
  • Fyll en av boksene til finhakkede tomater med vann (400 ml) og hell i pannen. Rør godt om, la det småkoke i 15 minutter, rør om regelmessig. Tilsett spinatbladene, en håndfull om gangen, og kok i 1–2 minutter til.
  • Mens grønnsakene surrer i pannen, lager du den hvite sausen. Varm oljen i en middels stor gryte. Når det er varmt, tilsett meljevning og kok under omrøring i 1 minutt. Rør inn melk, gjær, laurbærblad og muskat og krydre godt med salt og pepper.
  • La det surre, visp hele tiden med en visp over moderat varme i 4-5 minutter, eller til den er glatt og tykkere. (Bruk en silikonpisket visp hvis du bruker en teflon kasserolle.) Krydre etter smak.
  • Spre en tredjedel av grønnsaksblandingen over bunnen av en ildfast form, og dekk lag på lag med lasagneplater. Topp med en tredjedel av grønnsaksblandingen og et nytt lag med lasagne.
  • Hell over litt under halvparten av den hvite sausen, etter å ha fjernet laurbærbladet, og fyll på med resterende av grønnsaksblandingen, veldig forsiktig. Avslutt med et siste lag med lasagne og resten av den hvite sausen.
  • Stekes i 35–40 minutter, eller til pastaen har myknet og skorpen på lasagnen jevnt brunet og boblende. Hvile i 5 minutter før du deler opp, for å la fyllet sette seg.

Relaterte artikler:

Veganske proteinkilder

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

Vegansk livsstil

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!