HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk gulrotkake

Lag denne enkle og velsmakende, veganske gulrotkaken med kokosnøtt og cashewglasur, som alle vil ha en bit til av.

  • Forberedelse: 35 minutter
  • Steketid: 25 minutter – 30 minutter
  • Serveringer: 12 – 15

Næringsinnhold

  • kcal: 501
  • fett: 31 gram
  • mettet fett: 23 gram
  • karbohydrater: 49 gram
  • sukker: 26 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 5 gram
  • salt: 0,45 gram

Ingredienser

For glasuren

  • 4 poser (200 g) kremet kokosnøtt
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss cashewnøttesmør
  • 50 gram melis
  • 60 ml havremelk

For kaken

  • 250 ml krukke kokosnøttolje, smeltet
  • 300 gram lysebrunt sukker
  • 1½ ts vaniljeessens
  • 210 ml havremelk
  • 420 gram vanlig mel
  • 1½ ts bakepulver
  • 1½ ts natron
  • 1 ts kanel, pluss ekstra kanel å dekorere
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts malt muskat
  • 1 appelsin
  • 4 mellomstore gulrøtter, revet (du bør ha 270 gram)
  • 75 gram hakkede valnøtter, pluss ekstra for å dekorere

Trinn 1

Start med å lage glasuren først. Mos kokoskremen med 2 ss varmt vann og sitronsaften til den er myk og glatt. Tilsett cashewsmør og visp melis etterfulgt av havremelk. Fortsett å vispe til det er helt blandet, sett til side i kjøleskapet til det er nødvendig.

Trinn 2

Varm opp ovnen til 180C / 160C, varmluft. Smør 2 x 20 cm kakeformer med litt av den smeltede kokosnøttoljen og dekk bunnen med bakepapir. Visp sammen olje og sukker, og tilsett deretter vanilje og melk. Blande mel, bakepulver, natron med krydder og appelsinskall i en egen bolle. Tilsett disse i den våte blandingen og rør godt. Rør til slutt gulrot og nøtter inn. Del blandingen mellom de klargjorte formene og stek i 25-30 minutter til en bakepinne som er satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Avkjøl i formen i 5 minutter før du overfører til et stativ for å avkjøles helt.

Trinn 3

Dekk kakene med halvparten av glasuren, og dekk deretter toppen med resterende (ha i litt havremelk hvis glasuren føles for fast). Spre over nøttene og og dryss kaken med litt kanel og pynt med spiselige blomster, om ønskelig.

Relaterte artikler:

Vegansk brownie

Vegansk eplekake

Om forfatteren

Av Spurt