Vegansk eplekake

0
24
Vegansk eplekake
Foto: Annelies Brouw - Pexels.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Som en perfekt, vegansk eplekake med søtt eplefyll, er dette den eneste eplekakeoppskriften du trenger.

  • Antall serveringer: 6

Næringsinnhold

kalorier 889
katt 37g
karbohydrater 138g
fiber 10g
sukker 81g
protein 6g

Ingredienser

Bunn

  • 2 ½ kopp allsidig mel (310 g)
  • 1 ss økologisk sukker
  • 1 ts kosher salt
  • 1 kopp vegansk smør (225 g)
  • 6 ss isvann

Fyll

  • 7 Granny Smith epler
  • 2 kopper organisk sukker (400 gram), pluss 1 ts
  • 1 sitron
  • 5 ss maisstivelse
  • ½ sitron, juice
  • 1 ss kokosnøttolje, smeltet, pluss 1 ts
  • ½ ts salt
  • 4 ts kanel

Slik gjør du

Lag bunnen:

  • I en stor bolle blander du mel, sukker og salt.
  • Tilsett det veganske smøret, litt av gangen, og bruk en gaffel til å jobbe det inn i melet til det brytes ned til små stykker.
  • Tilsett isvannet gradvis, og bland til deigen kan presses sammen.
  • Del deigen i to, og form det til skiver. Pakk inn i plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 180 ° C.

Lag fyllet:

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

  • Skrell og kjerne epler, og skjær deretter tynt i skiver. Legg skivene i en stor bolle og tilsett 2 sukker, sitronskall, maisstivelse, sitronsaft, 1 ts smeltet kokosnøttolje, salt og 3 ts kanel. Blande til eplene er godt fordelt. Sett til side.
  • På et bakepapir, rull ut begge deigskivene til de er ca. 2 cm tykke. Overfør en runde til en smurt 8-tommers (20 cm) form og trykk forsiktig mot bunnen og sidene. Ta vekk overflødig deig rundt kantene, og stikk deretter bunnen med en gaffel
  • Hell eplene over bunnen og dekk til med den andre deigskiven. Trim overflødig deig rundt kantene. Pensle toppen med den gjenværende spiseskjeen smeltet kokosnøttolje og dryss den resterende teskjeen med sukker og kanel. Skjær 4 ventilasjonsåpninger i toppen av kaken
  • Stek i 1 time til skorpen begynner å bli gyldenbrun.
  • La eplekaken avkjøles i 10 minutter, skjær deretter i skiver og servere.

Relaterte artikler:

Vegansk bananbrød

Vegansk lasagne

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!