Vegansk carbonara

0
24
Vegansk carbonara
Foto: Engin Akyurt - Pexels.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Nyt denne sunnere, veganske carbonaraen med sopp og courgetter for et enkelt familiemåltid. Det tar bare 30 minutter, så den er ideell på travle ukedager.

Næringsinnhold

  • kcal: 552
  • fett: 20 gram
  • mettet: 9 gram
  • karbohydrater: 59 gram
  • sukker: 4 gram
  • fiber: 8 gram
  • protein: 29 gram
  • salt: 0,8 gram

Ingredienser

  • 4 mellomstore courgetter (bruk en blanding av gult og grønt om mulig)
  • 300 gram spaghetti
  • vegansk eggerstatning (tilsvarende 3 egg)
  • 160 gram vegansk parmesanost
  • 1 ss olivenolje
  • liten haug fersk sitron timian eller timian, blader plukket
  • 200 gram kastanjesopp, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • liten haug flatbladpersille, hakket (valgfritt)
  • ½ sitron, presset og sitronskall

Slik gjør du

Trinn 1

Sett en stor panne med saltvann på å koke. Dele squashene på langs og fjerne kjernen, og skjær deretter squashene i en vinkel i små diagonale biter. Legg spaghetti i kjelen med kokende vann.

Trinn 2

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

For å lage den kremete karbonara-sausen, legg eggerstatningen i en bolle, tilsett halvparten av vegansk ost, og bland med en gaffel. Tilsett opptil 3 ss vann for å gjøre sausen mindre tykk. Krydre og sett til side.

Trinn 3

Varm opp en stor stekepanne på middels til høy varme og hell i litt olivenolje. Stek courgettskivene og timianbladene med sort pepper i et minutt eller to til courgetten begynner å bli myk, og tilsett deretter soppen. Stek i 2-3 minutter til den er gyllen og litt mør. Tilsett hvitløk i siste del av tilberedningen.

Trinn 4

Tøm vannet av pastaen, og ta vare på litt av kokevannet. Vend pastaen i pannen med courgetter og sopp, ta den vekk fra varmen og tilsett en øse av kokevannet og egg- og ostesausen. Tilsett fersk persille, om ønskelig, og sitronskall og juice, og dryss deretter over det meste av gjenværende ost. Rør alt sammen raskt for å belegge pastaen.

Trinn 5

Hell over litt mer av kokevannet, om nødvendig. Du bør nå ha en silkemyk og blank saus. Krydre etter smak, dryss deretter over litt mer ost før servering. Spises med en gang, da sausen kan bli tykk hvis den blir stående for lenge.

Relaterte artikler:

Vegansk risotto

Vegansk blomkålsuppe

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!