Vegansk brun saus

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Lag en deilig vegansk brun saus. Det er den perfekte partneren til alle dine favorittkjøttfrie tilbehør ved festbordet.

Næringsinnhold

  • kcal: 196
  • fett: 4 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 27 gram
  • sukker: 13 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 5 gram
  • salt: 1,2 gram

Ingredienser

  • 6 store portobellosopper
  • 3 løk, skrellet, delt i kvarte
  • 4 gulrøtter, skrellet, grovhakket
  • 3 stangselleri, grovhakket
  • 1 hvitløksløk, halvert
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss agavesirup
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss soyasaus
  • 100 g hvetemel
  • 25 gram tørket sopp
  • 150 ml rubinport
  • 2 liter grønnsakskraft
  • 3 laurbærblad
  • liten haug med timian

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220C/200C vifte. Ha portobellosoppen, løk, gulrøtter, selleri og hvitløk i en stekeform, sleng i solsikkeoljen, og fordel den deretter i et enkelt lag. Stek i 40 minutter, grønnsakene skal være lett forkullet.

Trinn 2

drypp over agave, eddik, tomatpuré, soya og 2 ss vann. Rør sammen til de er helt dekket, og sett deretter tilbake i ovnen i 5 minutter til de er klissete og karamelliserte. Rør inn mel og tørket sopp, og sett tilbake til ovnen i de siste 10 minutter.

Trinn 3

Hvis formen er ildfast, sett på koketoppen på lav varme, rør inn porten og kok til du har en tykk pasta blandet inn med alle ingrediensene. Hell over to tredjedeler av kraften, tilsett urtene, kok opp og kok i 10 minutter.

Trinn 4

Slå av varmen og mos alt med en blender for å trekke ut mest mulig smak. Før innholdet forsiktig gjennom en sil satt over en annen kasserolle, trykk ned for å slippe ut all væsken. Tilsett resten av kraften og la det småkoke til sausen er tyknet og fyldig. La avkjøle. For å servere er det bare å varme opp igjen. Holder, kjøles og dekkes i opptil tre dager eller fryses i opptil to måneder.

Relaterte artikler:

Stekt ørret i fløtesaus

Greske kjøttboller i tomatsaus

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren