HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Vegansk aioli

Denne veganske aiolien med hvitløk og majones smaker fantastisk, og er like god som originalen!

Ingredienser

  • 3 ss væske drenert fra en boks med kikerter
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1/2 ts Dijon sennep
  • 1/2 ts salt
  • 1 kopp (236 ml) vegetabilsk olje eller annen smakløs olje
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk finhakket

Slik gjør du

  • Tilsett væske fra kikerter, eddik, sennep og salt i en bolle og miks et sekund med en stavmikser, så alt er blandet.
  • La blenderen kjøre hele tiden og drypp VELDIG sakte i oljen, og pass på at den er helt blandet mens du kjører blenderen. Hvis du legger det til for raskt, skiller oljen seg fra resten av blandingen. Hvis du får litt olje som legger seg på toppen, må du slutte å tilsette oljen og bare blande en liten stund før du fortsetter.
  • Majonesen blir plutselig tykk. Når all oljen er kombinert og grundig blandet. Tilsett sitronsaft og hvitløk og bland godt.

Relaterte artikler:

Vegansk pasta

Vegansk proteinpulver

Om forfatteren

Av Spurt