Varm squash med grønnkålsalat

Lær hvordan du skal lage squash med grønnkålsalat, toppet med geitost og valnøtter. Sunn og næringsrik mat for løpere!

Gir 2 porsjoner
Tidsbruk: 30 minutter

Denne hjertesunne salaten – toppet med valnøtter og geitost – er et måltid i seg selv. Men ekstra sultne løpere kan gjøre det enda mer næringsrik ved å hive i en boks med hvite bønner.

Ingredienser

1 liten butternut squash, skrellet og skåret i biter
3 ss ekstra virgin olivenolje
½ ts salt, pluss mer etter smak
Kvernet svart pepper
¼ kopp hakkede valnøtter
2 ts eple cider eddik
½ ts Dijon sennep
¼ ts cayennepepper
1 fedd hvitløk, hakket
2 store bunker grønnkål
1⁄8 rødløk, hakket
2 ss smuldret geitost

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 230º. Vend squashen i en bolle med 1 ss olje. Fordel utover en foliebelagt bakeplate. Smak til med salt og pepper. Stekes i 15 til 20 minutter, eller til de er møre og begynner å brune. I mellomtiden spre valnøttene på en liten stekeplate og sett den i samme ovn. Ristes i to minutter og tas ut av ovnen. Bland i eddik, sennep, cayenne, ½ ts salt og en sjenerøs mengde svart pepper i en liten bolle. Ha i de resten av oljen mens du visper. Rør inn hvitløken.

Fjern stilkene fra grønnkålen, og hakk eller riv bladene i middels store biter. Skyll grønnkålen i et dørslag. Tilsett våt grønnkål litt og litt i en stor stekepanne på middels høy varme, og kok den under omrøring i 5 minutter, eller til grønnkålen er lysegrønn og lett visnet. Fjern fra varmen. Ha den over i en stor bolle og bland med dressingen, løken, valnøttene og en klype salt. Fordele kålen likt på to tallerkener. Toppes med den kokte squashen og geitosten.

Næringsinnhold

441 kalorier, 30 g karbohydrater, 6 g fiber, 10 g protein, 35 g totalt fett, 6,5 g mettet fett, 812 mg natrium.

Relaterte artikler:

Taco med sopp

Smakfull rett med kikerter og spinat

Om forfatteren

Legg inn kommentar